“Mul on hea meel teatada, et peaaegu 10 aastat kestnud vaevalised läbirääkimised fonogrammitootjatele ja esitajatele makstava õiglase tasu metoodika ja suuruse üle on lõpuks edukalt lõppenud” ütles Eesti Ringhäälingute Liidu tegevjuht Toomas Vara.

Sama kinnitas ka Eesti Fonogrammitootjate Ühingu juhatuse esimees Aarne Valmis: “Oleme saanud kokkuleppele fonogrammide kasutamise reeglites, millest peavad lähtuma kõik Eestis tegutsevad eraraadiod. Kokkulepe hõlmab õiglase tasu maksmist tagasiulatuvalt alates 2001 aastast."

Eesti Esitajate Liidu tegevjuht Urmas Ambur märkis „Seni on vaidlused tasumäärade üle käinud eelkõige mõlemaid pooli rahuldava nn õiglase tasumäära leidmiseks, mis ei riivaks fonogrammitootjate ja esitajate huve ega põhjustaks raadiokanalitele ülejõu käivaid finantskohustusi. Lõpuks ometi on olemas selged alused selleks, et Eesti eraraadiojaamad saaks täita neile autoriõiguse seaduses sätestatud kohustust maksta tasu raadios mängitavate lugude eest ka fonogrammitootjatele ja esitajatele,“ märkis Urmas Ambur.