EJL-i ajendas vastavasisulist ettepanekut tegema asjaolu, et Leedu Jalgpalli Liit avaldas jaanuari alguses soovi pidada 2005. aastal Balti turniir 20.- 22. maini Leedus.

"Me ei saanud mitmel põhjusel selle variandiga nõustuda ja esitasime omapoolse nägemuse, kuidas Balti turniiri edaspidi süsteemselt korraldada," selgitas EJL-i president Indrek Kannik. "Arvestada tuleb seda, et leedulaste ettepanek tuli väga hilja - Eesti meistrisarja kalender oli juba novembris valmis ja nii hilja seda muuta polnud mõeldav -, et mängime Lätiga niikuinii MM-valikturniiril ühes alagrupis ja et juuni alguses ootavad meid ees tähtsad valikmängud," lausus Kannik.

"Balti turniiri mängude toomine suurturniirieelsele ajale annaks võimaluse koondistel kasutada enamusi välisriikides pallivaid mängijaid, sest liigad on selleks ajaks kas läbi või peavad mängupausi," lisas EJL-i president ning rõhutas, et arvestades Balti turniiri ajaloolist tähtsust ja traditsioone peaksid koondised turniiril osalema parimas rivistuses.

Kannikuga samal seisukohal on ka Eesti koondise peatreener Jelle Goes. "Sellise turniiri pidamine Eesti, Läti ja Leedu vahel on väga tähtis ja seda nii täiskasvanute kui ka noortekoondiste tasemel," märkis ta. "Mulle isiklikult meeldib Balti turniirist osa võtta, kuid kuna valikmängudes kohtume Lätiga niigi kahe aasta jooksul kaks korda, siis see on piisav. Samuti ootavad meid juunis ees valikmängud."

Goes tõi välja kaks positiivset punkti, mida turniiri pidamine vahetult enne EM- või MM-finaalturniiri kaasa tooks. "Esiteks saaksid meeskonnad mängida tugevamas koosseisus - selleks ajaks on Lääne-Euroopa liigades juba hooaeg läbi ning mujal peetakse finaalturniiri tõttu paus, enamus mängijaid saab osaleda. Tugevamad mängud meelitaksid staadionile aga kindlasti rohkem publikut ja tõstaksid veelgi turniiri väärtust," rääkis rahvuskoondise peatreener.

"Kui Eesti, Läti või Leedu peaks aga EM- või MM-finaalturniirile jõudma, siis oleks Balti turniir suurvõistluse eel heaks ettevalmistuseks," lisas Goes.