Vaadates senist asjade kulgu, siis Eesti Energia jääb elektriturgu domineerima sellisel määral, mida võib nimetada monopoli lähedaseks seisuks. 10. detsembri seisuga olid kliendid Eesti Energiaga sõlminud üle 321 000 lepingu, mis katab 46 protsenti kõigist Eesti tarbimiskohtadest.

„Hea meel on tõdeda, et vaatamata levinud üleskutsetele oodata ja vaadata, ei jäänud kliendid elektrituru avanemise protsessis kõrvaltvaatajateks, vaid osalesid selles aktiivselt. Tegelikult ongi aktiivsed kliendid olulisim elektrituru nurgakivi. Kui valdav osa inimestest jääks passiivseks ja eelistaks üldteenust, ei tekiks ka tõelist elektriturgu,“ rõõmustas Eesti Energia juhatuse liige Margus Rink pressiteenistuse vahendusel.

Energiahiiu jaoks on loomulikult meeldiv, kui õnnestub klientidele selgeks teha, et kõige kasulikum on jätkata ka uuest aastast nendega. Aga ei saa öelda, et selline olukord peegeldaks elektrituru avamise ideaali ehk tõelise vabaturu saabumist, kus on mitmeid arvestatavaid omavahel konkureerivaid pakkujaid.

Hea lugeja! Kas sinul on elektripakett valitud? Mille alusel valik langes? Kui palju suureneb sinu elektriarve uuest aastast?

Kõik teemakohased mõtted on oodatud selle loo kommentaariumisse ja aadressile online@epl.ee !