Miks ikkagi see Eurovisiooni pilet nii kallis on? Isegi 1400 krooni selle eest on suur hulk raha. Oleks see mõnisada maksnud, oleksid paljud inimesed pileti ostnud, nüüd aga peab väga suur hulk inimesi nende külje all toimuvat suursündmust ikkagi telekast vaatama.

Peeter Rebane

Tere koigile esiteks!

Pilet on toesti Eesti kohta kallis, aga kahjuks on ka Eurovisiooni korraldamine kallis. Tapsemalt 123 miljonit. Monesaja krooniste piletite korral oleksid 3,000 onnelikku saanud Saku Halli aga ylejaanud poolteist miljonit eestlast oleks selle privileegi omast taskust maksurahaga kinni maksnud. Teiseks, paljud oleks kindlasti mustal turul oma pileti mitme tuhande eest maha myynud -- nii nagu juhtus eelmine aasta Taanis. Seetottu langetasimegi raske otsuse teha kallid piletid -- yhelt poolt vajadusest finantseerida eelarvet ja teiselt poolt seoses eelmiste aastate musta turu kogemusega. Saali kohti laks vabamyyki ju alla 3,000 ainult ja KOIK eestlased ei oleks seega mitte kunagi ka odava pileti korral loogile saanud...tegemist ju eelkoige ikkagi telesaatega! Kokkuvotlikult soovitaksin koigil aga 490 krooni eest homme ohtul ja laupaeva paeval eelkontserte vaatama tulla, sest show on TAPSELT sama!!

Martin

Milliseid järeldusi ise olete teinud selle piletimüügi fiasko kohta?

Kommentaar minult: kui kohti jääb tühjaks, palun jaotage vabad piletid välja, sest pooltühi saal on lihtsalt hale.

Peeter Rebane

Esiteks pole kindlasti tegemist fiaskoga, kuna oleme Eesti riigile pea 8 miljonit maksumaksja raha kokku hoidnud! Kaks jareldust tegime aga kyll -- (1) oksjoni systeem oli liialt komplitseeritud, mis omakorda vahendas osalust ja (2) detsembrikuus me ei teinud piletimyygile suuremat reklaami, eeldades valesti et koik nii kui nii teavad juba.

Tibzi

mm, a mis siis kui te jagaks tühjad kohad lastekodude lastele ????????? kena mõte iseenesest ju !

Peeter Rebane

hetkel on alla 5% saalist tyhi ja seega ei usu et palju tyhje kohti jaaks. kui neid aga jaab siis kaalume Teie ettepanekut kindlasti. hea ja ilus mote!!

Tubli

Eurovisioon jõuab lõpule ja samuti hakkab varsti tiksuma aasta teine pool. Kas suurürituste kalendrisse on lisandumas mingeid põnevaid kontserte aasta teisel poolel või uue aasta alguses, mida tasub allakirjutanul ootama jääda???

Peeter Rebane

kindlasti! 18.06 esineb Vabaduse platsil Joe Cocker. Augustikuus Saku Hallis Riverdance. Ja yks kontsert suvel on meil veel kindlasti plaanis!

Rait

Tere

Tulles veelkord piletite tema juurde.

Täiesti aktsepteeritav on mõte, et pileteid ei tohi müüa odavalt, selle tulemuseks oleks must järelturg ja kasumi jääks omanikel saamata.

Lahendus on panna piletid oksjonile. Nii tehtigi. Tore, kuid oksjoni mõte on selles, et piletite hinna määraks turuhind, kuid mitte müstilne ja üüratu alghind. See ei olnud oksjon!

Tunnistagem, et järgmine kord enam sama hinnastamistaktikat ei kasutaks. Kuid oksjoni mõte oli väga hea.

Peeter Rebane

Oige kommentaar! Kuna see oli esimene omalaadne piletioksjon, siis vigadest opimegi... :)

eurofänn

kas nüüd takkajärgi kahetsete,et eurovisiooni ei korraldatud tallinna lauluväljakul. oleks tulnud palju parem üritus kui õlle nimega hallis.(ehk oleksid siis ka piletid maksnud mitte 4500kr vaid 145kr)

Peeter Rebane

Meie ainuke eesmark on toota parim voimalik telesaade et sajad miljonid televaatajad ei peaks pettuma! Selles osas on Saku Hall vaieldumatult parim koht Eestis.

Sahlen

Tere! Missugust muusikat ise kuulate? Teie muusikaelamus?

Aitäh!

Peeter Rebane

Vaga laialdaselt. Alates Madonnast ja lopetades Mozartiga, sealhulgas ka monesid Eurolaule.

KT

Kas hr. Peeter Rebane ei tunnista ikka veel, et Sir Elton Johni kammerlik kontsert Lauluväljakul, kus enamik kuulajaid peale "võrdsemate" nagu hr. Peeter Rebane ise,

pidi püsti seisma, oli läbikukkumine? Minul tekkis peale kontserti küll soov piletiraha

tagasi küsida.

Peeter Rebane

Minu meelest oli see yks parimaid kontserte! Elton ei ole artist kes odavate efektidega myyb, vaid ikkagi enda muusikaga! Ise olin enamuse ajast ka seal maeveerul, mitte VIP toolide osas, kuna mulle meeldib ringi kaia mitte paigal istuda 3 tundi. Vabandame juhul kui Te rahule ei jaanud odavama seisukohaga.

Šaakal

Tere herr Rebane.Mida arvate "Tõetelgist",mis püstitatakse SSH lähedusse???

Peeter Rebane

Mina suhtun isiklikult positiivselt koikidesse naljakatesse saadetesse, sealhulgas ESTO TV.

Me koik saame aru, et see on osa suurest happeningust koondnimetusega "Eurovisioon". ETV-s oli nendest juttu ja minu andmetel jalgivad Ken & Tolk hoopis Eesti Televisiooni salajasi juhtnoore. Mul oleks kahju ajakirjanikest kes kahekordse bluffi onge lahevad.

urr

Eestlastele ju meeldib kõike talletada ;) Kas eurovisiooni ettevalmistustest, ehitustest, tegemistest on plaanis koostada dokfilm või lihtsalt näidata neid materjale eraldi saatena pärast eurovisiooni.

Peeter Rebane

kindlasti! juba eelmisest aastast koostab Euruupori team suurt doksaadest Eurovisiooni valmimisest -- et koik eestlased saaksid osa sellest mis meil lava taga toimub!!

Cris

Mis keeli Te räägite?

Peeter Rebane

eesti, inglise, vene, soome

Kylli

Mismoodi näeb välja Teie päev? Te olete tark ja haritud, kas te välismaal ei taha läbi lüüa? Kui pilet on nii kallis siis olgu, alati leidub ostjaid.

Seekord on tavainimestele televiisorist jälgimine siiski huvitavam (vähemalt minu jaoks). Soovin Teile kõike paremat :)

Peeter Rebane

Esiteks aitah komplimendi eest!!

Hetkel alustan paeva juba kolmandat nadalat IGA PAEV (ka L/P) kell 7:00 ja lopetan ca. k. 23-01

Paev moodub metsiku hulga telefonikonede, koosolekute ja intervjuude tahe all...

Televiisorist peakski koige parem vaadata olema, sest teeme ju eelkoige telesaadet.

Aga siiski soovitaksin eelkontserti vaatama tulla. Pilet on odavam ning teist sellist voimalust ei tule Eestimaale niipea -- kus voimaliks sellisel tasemel telesaate tootmise telgitaguseid naha oma silmaga!!

Usun, et peale Eurovisiooni mastaapi yrituse produtseerimist on kogemus pea iga maailma suurima yrituse jaoks piisav...ehk siis jaame huvitavaid pakkumisi ootama! :))

Frederik

Mis on kõige ebatõenäolisem asi mida te teate? (loodan väga, et te sellest küsimusest kõrvale ei hiilli :))

Peeter Rebane

Hmm...vaga raske kysimus. Kas see puudutab Eurovisiooni korraldamist voi elu yldse??

August

Tere, Tahaks uurida kui palju teil otseseid alluvaid selles projektis on, mõtlen siin selliseid kellele te ise ülesandeid annate. Teiseks tunnen huvi kuidas on koostöö laabunud meie ja välismaiste abiliste vahel. Kas töökultuurides on ka märgata suuri erinevusi.

Peeter Rebane

Tere!

Alluvaid on otseselt ja kaudselt kokku tuhatkond.

Ise annan ylesandeid kymnekonnale managerile.

Koostoo laabub meil VAGA hasti -- rootslastelt on palju oppida, seda ka tookultuuri osas. Nimelt on nad ylitapsed ja korrektsed planeerimises. Eriti ajaliselt. Nii toimuvad koik lavaproovid toesti minutilise tapsusega!

Sixten

Millised on BDG plaanid tulevikuks. Riia 800 korraldasite, Eestis olete vist korraldanud ka kõiki suuremaid asju. Kas on ka edaspidi plaanis välisturgudel tegutseda? Peterburi 300 näiteks.

Peeter Rebane

Tere!

Peterburiga oleme juba natuke seotud...

Kindlasti on meil kindel plaan ja"tkata samal alal ning aina paremini yritusi korraldada. Seda nii megatasemel (Eurovisioon, Riga800,...) kuni pisikeste pidude ja presentatsioonideni va"lja.

Tegutseme lisaks Eesile ju Venemaal, kogu Baltikumis ja Ukrainas.

Mari

Kuidas on teie tööülesanded jagatud. Eemalt vaadates tundub ju nagu keedaks 100 kokka seda suppi. ETV, EBU, SVT ja muud rootslased ja norrakad ja pagan teab veel kes.

Peeter Rebane

Eurovisiooni mastaabis yrituse puhul on see normaalne ja eeldatav et kaasame maksimaalselt oma ala tippspetsialiste yle maailma! Juhib seda teami aga meie Eesti management. Seega kokk on yks aga abistajad on oma ala parimad. Yldpildis on too meil jagatud eri valdkondadeks (naiteks turva, yritus, tehnika, jne.), mille eest vastutavad alajuhid.

Aladin

Enne laulu näevad nii televaatajad kui ka saalipublik esimest vaheklippi ehk n-ö postkaarti – muinasjutu “Aladini imelamp” ainetel tehtud filmikest, kus baarmen Sepo Seemann imelambi abil klubis endale naisi nõiub. Avaklipp lõppeb tõdemusega “anything can happen in Estonian clubs”

==================================

Kas selle klipi näol ei ole tegemist teie isiklike huvidega, kuivõrd olete seotud ka Tallinna ööklubiäriga?

Peeter Rebane

See oli mullegi meeldivaks yllatuseks et vottekohaks valiti Club Hollywood! Selle otsuse tegi kunstiline juht Rene Vilbrem, mitte mina.

Kuulsin isegi alles vottepaeval. Eks valiti antud stsenaariumi jaoks koige sobilikum / ilusam klubi.

Jan Netherlands

Why is ETV not able to stage a national selection with songs in Estonian, just like the songs in Denmark are in Danish, in Slovenia in Slovene, in Croatia in Croat etc. etc. The Maltese had a selection in 1991 in which the same songs were presented in both Maltese and English. I think this would strenghten Estonian culture.

Peeter Rebane

i think we should first address the question -- is the aim of Eurovision to further national culture or to organise a top quality song contest?

in my personal subjective opinion it is clear that small nations were at a disadvantage over larger ones until the English restriction was removed and thus everyone could understand WHAT our contestants are singing about...

Jan

To stimulate the production of high quality own language popular music and showing the own culture to the rest of Europe.

This is not a top quality contest but a contest with very flat and uninspirings songs.

Every country can be obliged to subtitle the songs like Flanders and Finland do.

Peeter Rebane

honestly, i do not see how language could change the quality of the songs. i do agree with you from a cultural standpoint, but since this is a contest and everyone wants to have equal chances for winning, i don't think we should forbid English!

Jan

It seems me very important to Estonia to strenghten the position of new own language music as I notice there is hardly such music in Estonia.

Estonian lyricists have many problems with writing in English I noticed. There could be much more depth in lyrics if the own language is taken as the basics of a song.

Peeter Rebane

I agree with you, but have to go back to the venue now. If you ever want to continue this exchange of ideas, you are most welcome to e-mail me on peeter.rebane@etv.ee AFTER Eurovision is over with.

hunt

Kas No Big Silence esineb? Mingid jutud olid.

Peeter Rebane

NBS ei esine, kuigi on ka yks minu lemmikuid.

jaagup

Tahaks teada, kuidas te selle projekti juurde sattusite? Yldse mitte pahatahtlikust urgitsemisest, vaid selleparast tahaks teada, et ma ei usu iialgi, et Paadam voi Sinisaar voi see kunagine ETV juht oleks just Teid kutsunud. Kas otsus projektiga liituda oli oige?

Peeter Rebane

Tere!

ETV juhtkond (hr. Aare Urmi isikus) kutsus mind labiraakimistele eelmise suve lopus.

Projekt on olnud pikk ja pingeline aga olen kindel et otsus liituda oli oige. Meil on fantastiline team koos ja Eurovisiooni korraldamise kogemuste pagas on vaeva ja seda aega va"a"rt!!

murega tropp

Kas Teile ei tundu et Eestit esindav võib olla natukene liialt tüse?

miks ei esine ansambel meie-mees või näiteks eesti noored breikarid?

miks sõidab üritusele nii palju homosid?

kas eesti naised on seksikad?

Peeter Rebane

mis tysedatel, homodel voi sahlene-il viga?!

ei joua aega raisata ilma ivata kysimuste peale...

(loomulikult on eesti naised seksikad)

Rainer

Tere!

Palun nimetage kolm iseloomuomadust, mis peaksid inimesel olema,et jõuda sama kaugele kui teie.

Milline välismaa ülikool on teie arvates parim koht õpingute jätkamiseks humanitaarvallas?

Ette tänades

R.

Peeter Rebane

aitah komplimendi eest.

esimene reaktsioon: tookust, ausust ja pysivust (persistance)

soovitan koige palavamalt Harvardi ja Oxfordi ylikoole!

martin007

Kas võtaksite produtsendi koha vastu ka järgmisel aastal, juhul kui Eesti peaks taas võitma?

Kuidas hindate oma tööd 10 palli skaalas?

Peeter Rebane

voib-olla, soltuvalt muudest elu plaanidest.

9 palli... :))

andres.laiapea

kas muusika kuulub nende harrastuste hulka, millega headest peredest pärit lastel on lubatud tegeleda?

Peeter Rebane

KINDLASTI!

Ciara

Meedia on kajastanud, et õppisite Harvardis. Kui see vastab tõele, siis miks Te otsustasite Eestisse tagasi pöörduda ning kas olete selle valikuga rahul? Küsin seda isiklikust huvist, kuna olen välismaal elanud ja õppinud pea kaheksa aastat ning koju tagasi pöördumine tundub mingis mõttes väga riskantne.

Soovin edu viimasteks päevadeks ja muidugi laupäevaks!

Peeter Rebane

Et siin risk votta ja midagi korda saata!

Kahtlen kas oleksin USA-s 29. aastaselt selliste projektideni joudnud.

Jüri Juurikas

Kas Eesti Riigilt,nimelt Kodakuntsusametilt ja Keeleinspektsioonilt,on saadud luba rahvusvahelisel foorumil Eesti Riigi esindamiseks UMBKEELSE MUULASE poolt,kellel puudub Eestis elamis-töötamisluba ja ka mistahes värvi EV pass

Peeter Rebane

Mis ajast peab Eestis laulmiseks (mis ei ole raha eest Eestis tootamine) olema eestlane??

Annu

Kas on v6imalik ESC jalgida ka USA-st?

V6i arvuti vahendusel? Mul on kaabel. Ei saanud kahjuks eestisse selleks ajaks.

Peeter Rebane

labi meie webcasti

voi

BBC One satelliidi vahendusel!!

duo

kas edaspidi ei võiks eestit esindada ainult eestlased. igatahes olid LY ja TATJANA paremad kui see roooooooooooooootsi tädi.loodan.et eesti saab seekord 16 koha,siis on aasta aega õppida tehtud vigadest.

Peeter Rebane

onneks ma ei tegele Eesti eelvooru reeglitega.

ainult loppkontserdiga.


Laupäeval kell 22.00 toimub Saku Suurhallis Eesti ajaloo üks suurimaid üritusi - Eurovisiooni lauluvõistlus 2002, kus astuvad üles 24 riigi esindajad.

Eestit esindab lauluvõistusel Sahlene lauluga "Runaway". Online-intervjuud Sahlene'iga saab lugeda siit!

Eurovisiooni lauluvõistluse õhtujuhtideks on Annely Peebo ja Marko Matvere.

Neljapäeval Online'i lugejate küsimustele vastanud Peeter Rebane on meelelahutuskontserni BDG tegevjuht. Rebane on toonud Eestisse mitmeid muusikamaailma staare eesotsas Sir Elton Johni, Depeche Mode'i, Pet Shop Boysi ja Metallicaga.

Eurovisiooni lauluvõistluse peakorraldaja Juhan Paadam on iseloomustanud Rebast nii: "Meie jaoks on esmatähtis Peetre Rebase kui kontserdikorraldaja teadmiste ja kogemuste pagas, millega ta saaks meil aidata Eurovisioni lauluvõistlust hästi läbi viia."

Eurovisiooni lauluvõistluse produtsendina on Rebase ülesanneteks koostada lauluvõistluse tootmisprojekt, korraldada kontserdilava ehitus ja tehnilise meeskonna töö ning koordineerida Saku Suurhalli tegevust, leida lauluvõistluse soojendusesinejad, töötada välja piletite müügikord, transport ja logistika ning tagada kontserdi külalistele turvalisus ja arstiabi. Lisaks ka EuroClubi ja Afterparty korraldamine.

Kõiki tänavuse Eurovisiooni lauluvõistluse teemalisi lugusid saab lugeda siit.