Uue Maailma asum Tallinna kesklinnas korraldas eile, esmaspäeval 5.novembril kell 18, üleuuemaailmse sügislehtedesse hüppamise õhtu.

Hüpped toimusid tulemängu ja elava muusika saatel, zhüriisse kuulusid Makedoonia suursaadik Eestis Nenad Kolev, filmimees Jaak Kilmi ja Uue Maailma Seltsi esindaja Lili Pilt. Hinnati hüpete stiili, miljööväärtuslikkust ning hüppekostüümide olemasolu ja sobivust. 

Ürituse eesmärgiks oli tuletada kesklinna elanikele meelde, et on olemas ka linnaloodus ja sügise ilminguid võib vabalt näha ka linna sees, mitte ainult maanteede ääres ja maapiirkondades.

„Kirjudesse lehtedesse hüppamine maandab stressi ja toimib seetõttu kui palsam hingele ning viib mõtted ebameeldivast pimedast ajast,“ väidavad Uue Maailma Seltsi eestvedajad. „Üritus proovib rebida inimesed lahti arginädala rutiinist. Samuti kutsume sellega Uue Maailma elanikke üles lehti koduaedades kompostiks tegema, mitte prügimäele saatma."

„Sügis on äärmiselt nauditav aeg ja selle eest ei tasu kaugetele troopilistele saartele põgeneda,“ ütles Uue Maailma Seltsi juhatuse liige Tõnis Rätsep.