Kunsti- ja käsitööturu leiab Uuelt ja Pühavaimu tänavalt, Nikolai tn. ajalooliselt turuplatsilt ja Gildimajast, Steineri aias kaubeldakse kohalike toidusaadustega. Oma vahvate toodetega on tänavatele tulemas üle saja kaupleja, kes pakuvad keraamikat, ehteid, sepiseid, kodusisustusdisaini, rõivaid, mänguasju, looduskosmeetikat ja palju-palju muud, muuhulgas koguni šamaanitrumme.

Steineri aias toimub Gildipäevade raames ka tasuta meelelahutusprogramm, mis pakub külastajatele mõlemal päeval muusikat, tantsu ja teatrit. Mitmete kohalike kultuurikollektiivide kõrval astuvad üles Kihnu Virve Pereansambel, Andres Roots ja Annely Kadakas, Tõnu Timm ja Jaanus Nõgisto ning Mari Jürjens.

Osa laadaprogrammist on suunatud lastele ning uuendusena toimuvad sel aastal lisaks Gildimaja Töötoad – teisisõnu saavad lapsed kogu ürituse käigus Maarja-Magdaleena Gildis meisterdada ning loomulikult võivad väikestele lisaks osaleda ka kõik suured. Kätt on võimalik proovida näiteks savipoti keerutamise, nõelviltimise, vaseliste, mitmesuguste ehete, vaibakudumise, paberi ning klaasi töötubades.

Kohviku tulud lastele

Traditsiooniliselt avab korraldaja festivalialal ka heategevusliku pannkoogikohviku, mille tulud lähevad Pärnu lastele – 2016. aasta kohviku tulude eest võimaldatakse Gildis meisterdamist Shalom abikeskuse lastele.

Gildipeoga seoses kehtivad liikluspiiranguid Pühavaimu ja Uuel tänaval ning Nikolai tänava parklas. Sõidukid suunatakse ümber marsruudil Pikk, Ringi ja Malmö tänav.

2016. aasta suvel toimuvad Gildipäevad kannavad järjekorranumbrit XIX, Gildipäevade korraldajaks on loomekeskus MTÜ Maarja-Magdaleena Gild ja toetajaks Pärnu linn. Korraldamistöö teevad Gildi liikmed vabatahtlikena, kaasa löövad ka pereliikmed. „Et tegemist pole kommertsüritusega, siis küsitakse sageli, mis kasu me ometi selle korraldamisest saame. Vastame siis ikka, et meile on oluline tuua kaheks päevaks igapäevaselt Gildimajas valitsev loominguline ja sõbralik atmosfäär tänavatele“, naerab tegevjuht Moores.