raviasutused ei pane küll hinnakirja, ent julgustavad patsiente ka infoga järelmaksu võimaluste või pangalaenu kohta, mis aitab ka kallimaid teenuseid endale lubada.

Reaalselt saab aru, mis hambaravi maksab, siis kui arst on oma töö teinud ja adminsitraator
arsti märkmed ootesaalis rahanumbriteks ümber konverteerib ja kaardimakse terminali pangakaarti oodates kliendi poole suunab. Seega võtsimegi hinnavõrdluse aluseks ühe reaalse tarkusehamba loo.

VÕRDLUS:
Mis maksab tarkusehamba väljatõmbamine erinevates kohtades? Selle hamba saatus oli otsustatud juba paar aastat tagasi, kui ülemiselt hambarealt “partnerit” eemaldades kaotas hammas mälumisfunktsiooni ja sai ka ise täidise. Nüüd, paar aastat hiljem kukkus toona paigaldatud täidis välja ning kuna tõeliselt kahjustada saanud hammas tekitas ka peavalu, oli aeg
see eemaldada. Külastades Tallinnas Lasnamäel asuvat hambaraviasutust, sai kokku ka täpse nimekirja tegevustest, mis täpselt selle hambaga ette võeti. Ajades Tallinna ehk kliinikute hindades järge ning võrreldes seda ka Haigekassa hinnakirjaga, saime ülevaate, mis samade tööde eest erinevates kohtades küsitakse.Ühe tarkusehamba näide: mis maksab sama töö erinevates kohtades?

Anna teada, milline on Sinu lugu endale soodsaima arstikabineti leidmisega: kirjuta aadressil ester.vaitmaa@delfi.ee