Võtsin siis ette populaarse kinnisvaraportaali city24, et uurida, mis seal turul siis tegelikult toimub. Olles eelnevalt lugenud, et kinnisvaratehingute arv ja maht kindlalt langustrendis , panin uljalt otsingusse Tallinna kesklinnas asuvad korterid.

Hinnad, mis mulle sealt vastu vaatasid, ei tahtud küll siiski mitte kuidagi eelnevalt kuuldud uudiseid kinnitada. Esimese kümne korteri hind jäi vahemikku 2 kuni 4,5 miljonit krooni. Ja nii mõnegi taga oli suurte tähtedega EXCLUSIVE OFFER, UUS HIND või HEA HIND.

Vajutasin uudishimust suvalisele pakkumisele – sadamas asuvale korterile, mille hinnaks oli märgitud 3 999 000 krooni. Selle eest saab õnnelik ostja 4 tuba, sauna ja võimalik, et ka mööbli.

Pildid olid ka ilusasti juures. Mööbel oli nii ja naa, kuid korteris avarust oli. Kuid kaks asja, mis mõlemad minu hinnangul oleks pidanud hinnast 1 miljoni ehk kokku 2 miljonit maha võtma, olid köök ja vaade.

Alustan köögist, mis oli seinavahesse surutud. Kaks inimest sinna mitte mingil juhul toimetama ei mahu ning pildi pealt tundub, et kui nõusid pesta, siis on väga suur oht küünarnukid vastu seina ära lüüa.

Ja vaade. Ühest aknast paistavad kaubanduskeskuse prügikastid, teisest kaubanduskeskuse lahtiolekuajad. Ja kolmandast, vaade sadamale ehk siis siblivatele turistidele ja seal toimetavatele veokitele.

Sellise hinna eest selline asi! Tänan, kuid ei ole huvitatud. Rohkem ei viitsinud kortereid vaadata.

Lisaks nõustun täielikult oma kolleegiga, kes hiljuti kirjutas sellest, et poed on kallist kaupa täis, kuid kvaliteet on selline, et osta ei taha midagi