Inglaste skoori avas 37. mänguminutil pöördelt tehtud läägist Joe Cole. Peaga antud tsenderduse sai ta Peter Crouchilt. Cole'ile oli seitsmendaks väravaks rahvuskoondise eest.

Teisel korral jõudsid jalgpalli sünnimaa mängurid sihile 54. minutil. David Beckham andis supersöödu Eesti kaitsjate seljataha, Crouch ei jätnud võimalust kasutamata ja lajatas palli Mart Poomi seljataha.

Ka viimase värava sünnil mängis pearolli Beckham, kes tegi 62. minutil kauge ent supertäpse tsenderduse otse Eesti värava ette. Eesti kaitsjatele märkamatuks jäänud Oweni puudutas parema jala välisküljega otse õhust kergelt palli ja see veeres rahulikult Eesti väravasse. Owenile on see 37. värav koondise eest.

Eestlaste parim väravavõimalus sündis alles mängu lisaaja viimasel minutil, mil teisel poolajal vahetusest mängu tulnud Tarmo Kink suunas palli inglaste väravavahi seljataha, ent vastaste kapten John Terry päästis meeskonna otse väravajoonelt palli minema lüües.

Eesti on oma EM E-alagrupis valikmängudes jätkuvalt väravate ja võitudeta. Ja nii juba seitsmendat mängu järjest. Samas on eestlaste väravasse löödud 14. palli. Viimane võimalus au päästa on mängus Andorraga.

Inglismaa tõusis alagrupis kolmandale kohale, seitsmest mängust on saadud neli võitu, kaks viiki ja üks kaotus.

Jõudude vahekorrast annab ehk aimu ka asjaolu, et Inglismaa on jalgpalli maailmareitingus 9., Eesti aga 110. kohal.

Tabeliseis E-alagrupis:

1. Horvaatia         7 5 2 0 17
2. Iisrael               8 5 2 1 17
3. Venemaa         7 4 3 0 15
4. Inglismaa        7 4 2 1 14
5. Makedoonia    7 2 1 4 7
6. Eesti                 7 0 0 7 0
7. Andorra            7 0 0 7 0

Tänase mängu käik reaalajas (pööratult):

92' - Kink lööb palli Robinsoni seljataha, paraku hoiab ingaste värava jalaga puhtana võistkonna kapten John Terry.

87' - Jermaine Jenos vahetab välja kolmanda värava autori Oweni

81' - Croch saab kollase kaardi Lindpere seljatagant ründamise eest. Eestlaste esimene nurgalöök. Vassiljevilt madal löök ja pall lendab Kruglovi jalalt pulblikusse.

75' - Esimese värava autor Joe Cole lahkub fännide ovatsioonide saatel väljakult. Teda asendab Stewart Downing.

73' - Dyeri näitas eestlaste karistusalas oma kiirust, Klavan lööb siiski palli puhtaks. Sama stiilinäide ka mõni minut hiljem.

72' - Eestlaste mäng muutub üha tujutumaks, inglased naudivad palliveeretamist

68' - Dyer vahetab välja Beckhami, kes vabastab kohe oma vasaku jala sidemeist. Beckhamilt suurepärane tagasitulek rahvuskoondisse.

64 ' Kink vahetab välja Terehhovi

62' - VÄRAV! Beckham teeb kauge ent supertäpse tsenderduse otse Eesti värava ette jooksnud Oweni parema jala välisküljele ja pall veereb rahulikult Eesti väravasse. Seis on 3:0. Owenile on see 37. värav koondise eest.

59' - Terehhovi tsenderdus maandub taas Robinsoni haardesse

56' - Robinsonil tuleb teha esimene tõrje, paraku pole Terehhovi löök just eriti tugev

54' - VÄRAV! Beckhamilt supersööt Eesti kaitsjate seljataha, Crouch ei jäta võimalust kasutamata. Inglismaa läheb juhtima 2:0

51' - Vassiljevi tugev kauglöök karistusala piirlt lähen napilt mööda

49' - Brown tegi Lindberele vea, Vassiljevi karistuslöök käib napilt üle otsajoone.

45'  - Eesti esimene vahetus, II poolajal mängib Konsa asemel Tarmo Neemelo.

44' - Voskoboinikov jääb ingaste väravavahiga üks-ühele, Robinson suudab palli Eesti koondislase jala pealt ära lüüa. Voskoboinikov oli ka suluseisus.

43' - Beckhami nurgalöök. Crouch suunab palli Eesti värava suunas, kuid löök on nõrk ja ei valmista Poomile raskusi

40' - Voskoboinikov ja Lindbere rikuvad eeskirju

37' - VÄRAV! Inglismaa läheb Joe Cole'i pöördelt löödud väravast 1:0 juhtima. Peaga antud tsenderduse sai ta Crouchilt. Cole'ile on seitsmendaks väravaks rahvuskoondise eest. Tribüünilt kostub "God Save Our Queen" katkeid.

27 ' - Korduvalt vasakut jalga hoidnud Beckhami löök napilt mööda. Beckhamilt kohe ka tsenderdus, mida Poom kohe kätte ei saa, kaitsjad löövad palli puhtaks.

24' - Eestlaste rünnakud viivad neid vastase väravale üha lähemale. Voskoboinikov takerdub inglaste karistusalas vastase kaitsesse

19' - Crouchi karistusalas tehtud löök väravast paar meetrit mööda

13' - Inglaste esimene nurgalöök ei too edu

8'  - Poomilt korralik tõrje

7' - Terehhovi kauglöök samuti üle värava

5' - Inglismaa teenis esimese karistuslöögi ... Beckham lõi 25 meetrilt üle värava

21:30 - Mäng on alanud!

21:25 - Algkoosseisud rivistusid hümnideks väljakule.

Tänase mängu algkoosseisud olid:

EESTI: 1-Mart Poom, 2-Enar Jääger, 3-Andrei Stepanov, 4-Ragnar Klavan, 5-Dmitri Kruglov, 6-Aleksandr Dmitrijev, 7-Oliver Konsa, 8-Joel Lindpere, 9-Vladimir Voskoboinikov, 10-Konstantin Vassiljev, 11-Sergei Terehhov.
Varus: 12-Artur Kotenko, 13-Alo Bärengrub, 14-Urmas Rooba, 15-Liivo Leetma, 16-Gert Kams, 17-Tarmo Kink, 18-Tarmo Neemelo.

Inglismaa: 1-Paul Robinson, 2-Wes Brown, 3-Wayne Bridge, 4-Steven Gerrard, 5-Lesley King, 6-John Terry, 7-David Beckham, 8-Frank Lampard, 9-Peter Crouch, 10-Michael Owen, 11-Joe Cole.
Varus: 13-Scott Carson, 12-Jamie Carragher, 14-Jermaine Jenas, 15-Kieron Dyer, 16-Stuart Downing, 17-Alan Smith, 18-Jermain Defoe.

Kohtunikud:

Peakohtunik: Grzegorz Gilewski (POL)
Abikohtunikud: Maciej Wierzbowski, Rafal Rostkowski (POL)
Neljas kohtunik: Marek Mikolajewski (POL)

Inglaste jaoks mängis tänane kohtumine väga tähtsat rolli: kui nad võiduga koju ei naasenuks, siis finaalturniirile ei kvalifitseerunuks. Suure tõenäosusega kaotanuks vastasel korral oma töö ka peatreener Steve McClaren.

Eesti koondise olulisemad puudujad tänasest kohtumisest olid kindlasti Andres Oper ja Raio Piiroja. Esimene neist vaevleb vigastuse küüsis, teine pidi kohtumise vahele jätma mängust Horvaatiaga saadud kollase kaardi tõttu, mis oli Piirojale juba neljas selles valiktsüklis.

Inglismaa koondis loobus enne mängu Lilleküla staadionil treeningust. Küll aga tegid mehed täna pärastlõunal veerandtunnise ringkäigu Radissoni hotelli ümbruses.