„Samas kui kuulata valjuhäälset vähemust veebikommentaariumides, siis võiksid ju kõik kirikupühad mitte riigipühad olla, sest rahvas tahab vaid kangesti tööd teha ja mitte üldse pühi omada,” jätkas ta.

Tammsalu sõnul võiks vana kalendri jõulud kuulutada riigipühaks, sest seda tähistav kogukond on Eestis niivõrd suur ja religioosne suundumus on neil suuremgi kui eestikeelsetel elanikel.

Enam-vähem samal ajal, mil juliuse kalendri järgijad tähistavad jõule, on uue kalendri eelistajatel käes kolmekuningapäev, mida paljudes riikides märgitakse ära riigipühana. Kas ka Eestis võiks nii toimida?

„Kui võtta kirikupühad ritta, siis kolmekuningapäev ei ole kindlasti mitte kõige olulisem nende hulgast, mis meil täna vaba päev pole. Pigem võiks näiteks hoopis jõuluaega pikendada, kui teha kolmekuningapäev riigipühaks,” leidis Tammsalu.

Nädalavahetusel, mil paljud õigeusklikud jõule tähistasid, tegi Eesti Mitmekultuuriline Assotsiatsioon avaliku pöördumise Vabariigi Presidendi, Riigikogu ja valitsuse poole ettepanekuga kuulutada õigeusklike jõulud ehk 7. jaanuar Eestis riiklikuks pühaks.