"Sellega võtab ju riigikogu juhatus endale vastutuse selle eest, et kolme juhatuse liikme 98 kolleegi-valijat jäetakse ilma võimalusest ametlikuks otsevestluseks valitavatega," arvab Tarand, et debati korraldamisest hoidumisega annab juhatus märku, et eelistab tühja formalismi sisulisele tegevusele.

Riigikogu pressiteenistus: täiskogu istungil pole debatti ette nähtud

Täna ajalehes Sirp ilmunud Kaarel Tarandi artiklis „Kuidas saaks veel paremini?“  heidetakse Riigikogu juhatusele ette, et Vabariigi Presidendi valimisel Riigikogus ei antud kandidaatidele sõna ning Riigikogu liikmetele võimalust neile küsimusi esitada.

"Sellega seoses juhime tähelepanu asjaolule, et Vabariigi Presidendi valimise seadus ning Riigikogu kodu- ja töökorra seadus ei näe ette võimalust kandidaatide debatiks ja neile küsimuste esitamiseks täiskogu istungil," seisis riigikogu pressiteenistusest saadetu teates.

"Riigikogu juhatus ei saa ka kohustada presidendikandidaate Riigikogu istungist osa võtma. Samas on võimalus soovi korral kohtuda presidendikandidaatidega fraktsioonides ja komisjonides," selgitati olukorda.