Taas on BYP hooaeg („Baltic Youth Voyage 2012“) rohke suurtest sündmustest ja väga nähtavatest ülesastumistest Läänemere regioonis, mitmel festivalil ja kuulsates saalides. BYP on resideerinud ka Tartus ning andnud kontserte Eestis. Uuele orkestrile on see juba viies hooaeg ja seekordne avakontsert anti Dresdeni festivalil Dresdeni messikeskuses 26. mai pärastlõunal. Kontsert läks mitmes jaos ja oli ühendatud MDR-i laste muusikaprogrammiga „Clara“.

26. mail oli laval enam kui 200 muusikut kahest orkestrist, mida noorim dirigentidest Järvidest võib juba „omaks“ pidada, sest sügisest 2012 on Kristjan ka MDR Sinfonieorchester'i uus peadirigent Leipzigis. Kava motoks oli „All you can hear“, esitati Gustav Mahleri seatud süit Johann Sebastian Bachi orkestriteostest, Ludwig van Beethoveni Sümfoonia nr 8, Erich Wolfgang Korngoldi Viiulikontsert Vadim Gluzmaniga solistina, 6. ja 10. tants Johannes Brahmsi „Ungari tantsudest“ ning Brahmsi Klaverikvartett Arnold Schönbergi orkestratsioonis. Et vahepeal mängisid noored muusikud ka kammerteoseid, kestis kogu kontsert koos vaheaegadega neli ja pool tundi.

Kahel järgmisel päeval, 27. ja 28. mail oli BYP kutsutud Robert Schumanni festivali külaliseks Düsseldorfis, mõlemad esinemised Düsseldorfi kuulsas Tonhalle's. 27. mail astuti üles koos ja kõrvuti Bundesjazzorchester'iga, kavas Bach, Händel, Vivaldi, de Falla, Steve Gray, Francy Boland, Mark-Anthony Turnage, Duke Ellington jt. BYP oma kavas järgmisel päeval samas saalis tulid esitamisele Robert Schumanni avamäng „Genoveva“, Korngoldi Viiulikontsert Vadim Gluzmaniga ja Brahmsi Klaverikvartett.

30. mai õhtul esineb BYP Läänemeremaade Nõukogu (Council of the Baltic Sea States, CBSS) 20. aastapäeva puhul peetava 9. istungi delegaatidele Vorpommerni teatris Stralsundis. CBSS-i eesistujaks on praegu Saksamaa koos liidukantsleri dr Angela Merkeliga. Sellega lõpeb BYP selle hooaja esimene tsükkel, jätkudes augustis proovinädalaga Kopenhaagenis ja veel kuue kontserdiga Taanis, Saksamaal ja Rootsis.

Veebruaris vääris BYP Saksamaa LV presidendilt autasu „Germany – Land of Ideas“ kui eelmise aasta eesrindlikumaid ja innovatiivsemaid projekte. Orkestriga on koostööle tulnud ka mainekamaid saksa dirigente Kurt Masur, kes andis jaanuaris meistrikursuse noortele dirigentidele ja teeb seda taas septembrikuul Usedomi saarel Peenemündes.