Viimane nädal tõi esimesed kaks saneeritavat ettevõtet, kes peavad nüüd väga täpselt oma kulutusi jälgima, vahendasid ERR Uudised „Aktuaalset kaamerat“.

Põlva linnas akna- ja uksekomponente tootmisega tegeleval osaühingul Põlva Puit oli elu ilus mullu sügiseni.

"Me tegime oma toodangu mahulise rekordi eelmise aasta septembris ja nagu noaga lõigatult kukkus turg oktoobris ära," rääkis OÜ Põlva Puit juhatuse liige Toomas Kuusk ja lisas, et oktoobris aga tootis ettevõte kõigest umbes kolmandiku sellest, mis kuu varem, sest eksportturud olid tagant ära langenud.

Kui saneerimisseadus jõustus Eestis mullu 26. detsembril, siis Põlva Puit andis saneerimistaotluse sisse juba 30. detsembril ning möödunud reedel kinnitaski Tartu maakohus Põlva Puidule esimesena Eestis saneerimiskava.

"Tegelikult on lihtsustab see oluliselt ettevõtte tegevust, ka meie puhul. Kui seadus oleks mõni kuu varem olemas olnud, oleks võib-olla mõnevõrra lihtsam," selgitas Kuusk.

OÜ Põlva Puit saneerimisnõustaja Toomas Saarma rõhutas, et enne saneerimisavalduse esitamist tuleb siiski endale väga kindlalt selgeks teha, kas ettevõtte on veel päästetav.