Uue tüki peategijad on kuulsad – Kanadast pärit Robert Carsen lavastajana ja itaalia maestro Daniele Gatti dirigendina. Carsen alustas oma lavastajakarjääri juba üle 30 aasta tagasi samuti brittide juures assistendina Glyndebourne'i ooperifestivalil. Viimastel aegadel, lavastades üle kogu maailma, on ta taas end enam sidunud Glyndebourne'iga ning Inglise Rahvusooperiga Londonis. „Falstafiga“ on Kuninglik Ooper kutsutud järgmisel aastal ka Milano La Scala'sse, märkimaks Verdi 200. sünniaastat.

Daniele Gatti on 2008. aastast Prantsuse Rahvusorkestri peadirigent Pariisis, pikka aega 1996 – 2009 tegutses samal ametipostil Londonis Royal Philharmonic Orchestra ees. Tänavu läheb ta taas Bayreuthi Richard Wagneri „Parsifali“ dirigeerima.

Kai Rüütel on käesolevas versioonis Mrs Meg Page'ina lavastuse nelja olulisema solisti hulgas. Nimiosas astub üles hiiglasekasvu itaalia bariton, 1970. aastal sündinud Ambrogio Maestri, Fordide osi laulavad noor Puerto Ricost pärit sopran, Grammy võitnud Ana María Martínez ja slovaki bariton Dalibor Jenis, kel kõigil juba seljataga esinemisi mainekates teatrites. Lisaks La Scala'le on uuslavastuse koostööpartneriks ka Canadian Opera Company Torontos.

ETV tütarlastekoorist alustanud, õppis Kai Rüütel Georg Otsa muusikakoolis ja seejärel lõpetas Haagi Kuningliku Konservatooriumi ning siis Hollandi Rahvusliku Ooperiakadeemia magistriõppe kiitusega. Tema suureks õnnestumiseks oli pääsemine sadade kandidaatide hulgast Londoni Kuningliku Ooperi (Royal Opera) juures tegutseva Jette Parker Young Artists Programme'i (JPYAP) tudengiks 2009. aasta suvel. Kahel hooajal nägi õppetegevus ette esinemisi väikestes osades ka Kuningliku Ooperi suure lava etendustel, ja Kai tegi juba esimesel hooajal kaasa teatri külalisetendustel Jaapanis peadirigent Antonio Pappano käe all Verdi ooperis „La traviata“ ja Massenet' „Manonis“.

Lisaks neile on Kai Royal Opera laval laulnud Prokofjevi „Õnnemängijas“, Rossini „Türklases Itaalias“ ja „Tuhkatriinus“, Mozarti „Võluflöödis“ jt, peadirigent Pappano kõrval teistegi kuulsate dirigentide käe all, nagu Colin Davis, Maurizio Benini või Bertrand de Billy. 2010. aasta detsembris võttis ta ootamatult üle ka Hansukese osa Humperdincki ooperis „Hansuke ja Greteke“, äratades kriitikute tähelepanu ja poolehoidu. Tänavu veebruaris laulis ta seda osa juba põhikoosseisus Šoti Ooperis Glasgow's ja Edinburghis.

Kahel hooajal enne Kai Rüütlit oli samuti läbi suure konkurentsi saanud JPYAP-i tudengiks eesti metsosopran Monika-Evelin Liiv, kes samaviisi osales Kuningliku Ooperi suure lava etendustel, olles nii kõige esimene Eesti laulja selle maailmakuulsa teatri laval.

Kas võime öelda, et just täna on esimene Eesti laulja, Kai Rüütel, Londoni Covent Gardenis Royal Opera laval mitte enam n-ö. tudengina, vaid täisprofessionaalse solistina teatri uuslavastuses kaasa tegemas!