„LHV Group-i aktsiakapitali suurendamisest saadud raha investeerime edasi LHV Panka,“ ütles LHV Group-i juhataja Rain Lõhmus. „LHV Pank on praegu väga kiire kasvu faasis ja finantseerimiseks on vaja suurendada kapitali nii sellel kui järgmisel kolmel-neljal aastal. Praegu tegutseb pank planeeritud kahjumiga ja kasumisse tahame jõuda 2013. aastal.“

Peale oktoobri lõpus toimunud LHV Panga aktsiakapitali suurendamist 8,8 miljoni euro võrra tõusis panga aktsiakapital 17,7 miljoni euroni. Kolmanda kvartali lõpu seisuga oli LHV Panga bilansimaht 185 miljonit eurot, mis on 46% rohkem võrreldes aasta algusega. Panga hoiuste maht kasvas kolmanda kvartali lõpuks 170 miljoni euroni, mis on 48% rohkem võrreldes aasta algusega. Sellest 29 miljonit eurot olid nõudmiseni ja 141 miljonit eurot tähtajalised hoiused. Panga laenuportfelli maht kasvas kolmanda kvartali lõpuks 54 miljoni euroni ja võlakirjaportfell 52 miljoni euroni, mis on vastavalt 37% ja 203% rohkem võrreldes aasta algusega.

LHV Pank teenis üheksa kuuga 2,1 miljonit eurot puhast teenustasutulu, 1,5 miljonit eurot puhast intressitulu ja 0,4 miljonit eurot finantstulu. Kokku oli panga puhastulu 4,0 miljonit eurot, kulud 6,4 miljonit eurot ja kahjum 2,7 miljonit eurot.

Prognooside järgi lõpetab LHV Pank selle aasta umbes 5 miljoni euro suuruse kahjumiga. „Oleme sellel aastal teinud olulisi investeeringuid uute pangateenuste käivitamiseks. Pangakaartidega alustamine, uue klienditeeninduskeskuse avamine, turunduskampaania – need on olnud rahaliselt mahukad projektid,“ ütles LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu. „Aasta lõpus planeerime teha ka lisaprovisjone seoses eelmisel aastal ostetud laenuportfelliga Soomes. Hindasime selle portfelli väärtust juba ostes konservatiivselt. Kuigi Soome majandus pole viimases kriisis oluliselt kannatada saanud, on põhjust siiski ka edaspidi konservatiivne olla,“ lisas Kilu.