Kongo politsei arreteeris 13 inimest, keda süüdistakse musta maagia abil meeste peeniste varastamises või kahandamises, kirjutab Reuters. Peenisevargused põhjustasid riigis paanikalaine ja viisid mitmete lintšimiskatseteni.

Peenisevargustest rääkivad kuulujutud hakkasid Kongo 8 miljoni elanikuga pealinnas Kinshasas levima möödunud nädalal. Jutud jõudsid ruttu raadioeetrisse, kus saadetesse helistajad hoiatasid kaaslinlasi taksode eest, mile juhid kannavad kuldsõrmuseid. Just need mehed pidavatki olema peenisevargad.

Väidetavad ohvrid kurdavad, et sortsid ainult puudutasid neid ja seejärel suguelundid kas tõmbusid kokku või kadusid sootuks. Mõnede kannatanute sõnul tegid nõidujad seda selleks, et hiljem enda pakutava ravi eest raha sisse kasseerida.

„Ma leian, et see on üks suur naljanumber, aga kui sa ütled ohvritele, et nende peenised on ikka alles, siis nad ütlevad, et see on kas imepisikeseks muutunud või on nad impotendiks jäänud. Selle peale ma ütlen neile, et kuidas nad teavad, kui pole koju läinud ja proovinud,“ rääkis Kinshasa politseiülem Jean-Dieudonne Oleko Kinshasa politseitööst.

Samas on asi siiski ka tõsine: “Kui sind selles (peenisevarguses – toim.) süüdistatakse, siis tulevad inimesed sind jahtima. Meil on olnud mitu lintšimiskatset,“ ütles Oleko.

 Seega arreteeris politsei veresauna vältimiseks nii väidetavad sortsid kui ka nende ohvrid. Ghanas juhtus nimelt 12 aastat tagasi nii, et vihane rahvahulk (sealhulgas ilmselt ka ohvrid) peksid 12 peenisevarguses kahtlustatavat nõidujat surnuks.