Korobeinik nentis samas, et tööd on palju, kuna viimased aastad ei ole maleelus laiemalt olnud kõige roosilisemad. “Võtame samm korraga. Järgmiseks aastaks on meil kaks peamist suunda – saada suhted korda nii omavahel kui riigi ja teiste partneritega ning arendada veelgi noortetööd nii praeguste kui uute projektide kaudu,” selgitas Korobeinik ning lisas, et samuti tuleb alustada tööd läheneva Paul Kerese 100. sünniaastapäeva väärika tähistamise kavandamisega.

“Juhtkond on vaid jäämäe tipp – peamine eesmärk on saada kõik malega seotud inimesed uuesti ühiste eesmärkide nimel tegutsema,” selgitas värske president, kelle sõnul sündis põhimõtteline otsus kandideerida juba suve hakul ning viimased kuud on kulunudki tugeva meeskonna komplekteerimise tähe all.

Uue presidendi meeskonnas on nõukogu liikmetena tippmaletaja Jaan Ehlvest ja eraettevõtluses tegevad ning malega elu jooksul erineval moel tihedalt seotud olnud Taavi Kotka (Webmedia), Tiit Raimla (PricewaterhouseCoopers), Erik Haavamäe (AS Premia Foods), Marko Siil (SEB) ning eelmine EMLi president Carmen Kass. Juhatuses liitub Hendrik Olde, Ervin Lieberti ja Ants Priiga tippmaletajate suuna juhina mitmekordne Eesti meister Olav Sepp.

Eesti Maleliidu üldkoosolekul viibinud 39 klubi esindajast hääletas uue presidendi ja tema meeskonna poolt 34. "Nii tugev mandaat kinnitab veelkord, et muutuseid maleliidu tegevuses on oodatud kaua," nentis Korobeinik ja rõhutas veelkord, et alaliidu sisekliima ja finantsseis on tema meeskonna ees seisvad suurimad väljakutsed.

Eesti Maleliitu kuulub kokku 46 klubi kokku ligi 2500 aktiivse liikmega, mis teeb malest populaarsuselt Eesti esikümnesse kuuluva spordiala. Maleliidu ja selle klubide poolt korraldatakse aastas ligikaudu 300 erinevat võistlust.