„See on tegelikult üpris trööstitu. Linn panustab järjepidevalt sportimisvõimaluste parandamisse, luues selleks tingimusi ja siis tulevad mingid kaabakad ja rüüstavad isikliku kasu eesmärgil. Avalike rajatiste rüüstamine on vargus iga inimese rahakotist,“ lausus Terik, kelle hinnangul kulub valgustuse taastamiseks kordi rohkem kui summa, mida kurikaeltel on võimalik varastatud kaablite ja elektrikappide eest metallikokkuostus saada.

Linnaosa vanema sõnul on toimunust informeeritud ka politseid ning munitsipaalpolitseid. Suure tõenäosusega lülitatakse varguse ohvriks langenud objekt ka politseipatrulli kontrollitavate objektide nimistusse.

„Kutsungi siinkohal kõiki, kes võisid juhuslikult sattuda vargust pealt nägema, teatama sellest politseile. Iga vihje, ka esmapilgul ebaoluline, võib pättide tabamisel kasulikuks osutuda,“ lisas Terik.

Pirita Spordikeskuse direktor Aavo Aunroos on mures, et vargused ei pruugi nende kahe intsidendiga lõppeda.

„Vargad vedasid kahe ööga minema üle 200 meetri kaablit ning võivad selle suvalises kokkuostupunktis ilma liigsete küsimusteta rahaks teha. Meie käed jäävad siinkohal paraku lühikeseks, kuna riik on niisugust metallimüüki soosinud. Praegu saame lootma jääda vaid sellele, et politsei hakkaks regulaarselt ka spordiradadel silma peal hoidma,“ arutles ta.

Spordikeskuse juhataja märkis, et esialgsed kahjud ulatuvad rohkem kui 3000 euroni ning rahalisi vahendeid valgustuse taastamiseks antud hetkel napib.

„Loodetavasti jõuame siiski mingisuguse lahenduseni ülejärgmisel nädalal, mil seisab ees kohtumine SA Eesti Terviserajad juhataja Jaak Teppaniga,“ lausus Aunroos.