1. Miks peaks just teie festivali külastama?

2. Mille üle te sel aastal kõige suuremat uhkust tunnete?

3. Millist festivali plaanite sel suvel külastada?

4. Ennustus: mitu aastat teie korraldatav festival jätkub?

Hard Rock Laager

1.–2. juulil Raplamaal Vana-Vigalas

Peakorraldaja: Kaido Haavandi

1. Hard Rock Laager on 15 aastat järjepanu toimunud Eesti raskeimalt rokkiv festival. Katame stiile rokist kõige raskema metal’ini välja. Oleme olnud järjepidevad ja truuks jäänud oma publiku ootustele.

2. Festivali peaesineja At the Gates (Rootsi) on juba mitukümmend aastat olnud üks mu lemmikartiste. Pakume külalistele turvalist atmosfääri ja esimest korda on meie festivalil kodumaised mikropruulikojad.

3. Eks neid ole mitu ja kodumaine järgmine festivalikülastus on Amme Rock, suve teises pooles jäävad teele Positivus, Devilstone, Brutal Assault ja Wacken Open Air.

4. Kuniks jätkub nõudlust ja publiku aasta-aastalt kasvavat isu arvestades tuleb neid festivale veel mitu.

KÕU

1.–3. juulil Võrumaal Mustjõe-äärsel orunõlval Kikkaoja külas

Peakorraldaja: Lauri Kütt

1. KÕU on ennekõike vajalik uuema kooli rahvakultuuri arenemise ja püsimajäämise seisukohalt, sest esindatud on peavoolumeediast kõrvale jäävad teemad nii muusikas kui ka visuaalkunstis. Püüame luua keskkonda, milles infoküllus taskutelefonis ja muud argiasjad muutuvad vähetähtsaks ning tekib hea alus hetkes kohal oleku tunde kasvuks.

2. Oleme uhked selle üle, et meil on õnn korraldada sellist sundimatut üritust nagu KÕU.

3. Suvised festivaliplaanid on tegemata, kuid kindlasti oleks põnev olla nii Põlvas Intsikurmu muusikafestivalil kui ka pealinnas Patareivil.

4. KÕU võiks kesta lõpmatuseni.

Juu Jääb

28. juunil – 3. juulil Muhu Muusikatalus, Pädaste mõisas, Muhu Katariina kirikus, Hellamaa kirikus, Kuressaare Arensburg Boutique Hotel & Spas

Peakorraldaja: Villu Veski

1. Festivalil Juu Jääb sünnib alati uus muusika, see on tagatud juba olemuslikult, sest festivalile kogunevad artistid, muusikud, videokunstnikud, disainerid jt uusi asju katsetama. Juu Jääb on kujunenud ka igasuviseks sõpruskonna kogunemispaigaks. Sõbrad toovad kaasa aina uusi sõpru.

2. Eelkõige olen uhke selle üle, et lõpuks ometi esineb festivalil legendaarne Gilles Peterson, kes oma muusikavalikuga oleks nagu kokkuvõte festivali publiku maitsest. Juu Jääb toimub tänavu esimest korda Muhu Muusikatalus, mis avardab oluliselt võimalusi festivali arenguks. Muhu Muusikatalu (Muhu Music Farm) ongi talu, mis on loodud kontsertide ja ürituste korraldamiseks.

3. Esinen avakontserdiga Viru Folgi festivalil. Kuna festivali teema on Põhjala saared, siis avakontsert ongi minu ja Tiit Kalluste projekt „Põhjala saarte hääled”, mida oleme salvestanud ja mänginud läbi aastate. Samuti on plaanis festival Summartónar Fääri saartel, kus mängin ka soolokontserdi „Grotto Concert”, mis toimub Atlandi ookeani kaljukoopas, kuhu publik tuuakse purjelaevalt päästepaatidega ja paatidest publik kontserti kuulabki. See on kindlasti üks võimsaima akustikaga „kontserdisaal”, kus olen mänginud.

4. Juu Jääb on üles kasvatanud uue põlvkonna muusikasõpru ja festivalitegijaid. Meie publiku hulgas on noori, kes polnud veel sündinud, kui esimene festival 1997. aastal toimus – seega on festival muutunud tugevaks traditsiooniks. Juu Jääb kestab kindlasti aastakümneid!

Schilling

2. juulil Kilingi-Nõmme Suveaias

Peakorraldaja: Ants Tõnisson

1. Seda tuleb küsida publikult, kes varasematel aastatel Schillingut külastanud on. Piisavalt paljud on meid konkurentidele eelistanud.

2. Mõnus meeleolu ja mugav äraolemine, mille loomisse me panustame hinnanguliselt 427% rohkem isiklikku aega ja vaeva kui teised suveüritused. Muusikaprogramm on tänavu eriti esinduslik, selle üle võiksid uhked olla ka meist mitu korda suuremad festivalid.

3. Ei ole kindlaid festivalide külastamise plaane.

4. Aus vastus: ei tea. Tegelikult pole Schillingut kunagi korraldatud n-ö pika plaaniga ja see, et festival tänavu juba kümnendat korda toimub, on üllatav endalegi.