Aasta pimedaim ja hubaseim aeg on käes ning õdusat olemist loovad tuledesäras tänavad ja kodud. Lõppeval aastal sai külastatud mitut kodu ja juttu aetud paljude toredate, põnevate inimestega – põhiteema ikka see, mis teeb kodust kodu. Uurisin neilt nüüd, jõulukuu alguses, kuidas nad jõule tähistavad ja mida LP lugejatele pühadeks soovivad.

Aiadisainer Merilen Mentaal soovitab kõigil võtta aega ja julgust iseendaga olemiseks, et kuulda oma sisemist häält ja selle järgi hea energiaga edasi tegutseda. See on täitsa tõsi – korrastame mõtted ja liigume uude aastasse kergemate sammudega.

Poliitik Kaia Iva sõnul tasub meeles pidada, et igast keerulisest olukorrast on väljapääs ja tähtsaim on olla oma peres armastatud alati ja tingimusteta. Nii saame kodust kaasa võtta ja anda enesekindluse.

Joogaõpetaja ja hingepaitaja Kaidi Laur on tänavustel pühadel endaga hell. See tähendab, et ta püüab olla vähem täiuslik ja vähem karm. Ilmselt peaksime kõik seda tegema, sest kipume elu virvarris kaotama sideme tõeliselt tähtsatega.

Kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa soovitab rohkem naeratada, ka tänaval, ka võõrale. Aga miks mitte?

Aasta jooksul külastatud kodud on mõnusas jõuluootuses. Vaatame korra koos tagasi, et minna edasi! Paremate mõtetega ja enesekindlamalt, väärtustades iseendale olulist – lähedasi ja aega.

Ilusat aasta lõppu! Ja rohkem naeratusi!