ETV juhilt eeldatakse kõrgharidust, valdkonna tundmist, algatusvõimet, analüüsi- ja üldistusvõimet, head suhtlemisoskust ja korrektsust, pingetaluvust ja inglise keele oskust.

Ringhäälingunõukogu otsustab neljapäeval, kas Eesti Televisiooni tulevane peadirektor valitakse nende nelja kandidaadi seast, korraldatakse uus konkurss või tehakse suunatud pakkumine.

Aare Urmi vallandamise järel juhib ETV-d kohusetäitjana Ilmar Raag. Nõukogu pakkus ETV juhi kohta Tele 2 e-kommertsi direktorile Andres Jõesaarele, kuid Jõesaar loobus.

Urmas Espenberg on SL Õhtulehele öelnud, et ETV-s ei oota ees midagi roosilist, sest telekanal on kriisi lävel. Ta on lubanud uusi atraktiivseid ja tootmiskuludelt odavamaid saateid - talkshow’sid, ajurünnakuid, teatriõhtuid. Palka tahab mees saada 30 000-40 000 krooni (Aare Urmi palk oli 32 000 krooni).

Allan Alaküla sõnul tahab ta aidata ETV ühiskonda ühendavaks institutsiooniks. Saatekavas vähendaks Alaküla meelelahutuse osa ja suurendaks eelseisvate valimiste tõttu ühiskonna- ja poliitikasaadete osa. Alaküla loobub, kui riik senise võla eest vastutust ei võta.

Lembitu Kuusel on pikaajalisest teletööst kogunenud oskusi ja teadmisi, mida mees loodab ETV juhi kohal kasutada. Kuuse sõnul eelistab ta, et saatejuhid kasvavad ETV-s ega kavatse neid kokku osta ega laenata. ETV juhiks nõustub ta olema, kui on selge, et riigile on seda institutsiooni vaja.

Mark Soosaar on kinnitanud, et poliitilist tuulelippu temast ei saa. Tähtsa uuendusena tahab ta tekitada vaimueliidi esindajatest koosneva programminõukogu, kes määrab ETV kava ning annaks lastele oluliselt rohkem eetriaega. Soosaare meelest on ETV ülesanne rahva maitset kasvatada ning sammu või kaks ajast ees olla.