Online-intervjuu on läbi.

Tiina Lokk (s. 1955) on eelkõige tuntud kui Pimedate Ööde filmifestivali vedaja. Ta on läbi aastate festivali üha suurejoonelisemaks teinud. Kuidas ta seda on suutnud, on jäänud paljudele müstikaks. Lokk on Päevalehele öelnud, et kunagi sai seda festivali entusiasmist tegema hakatud ning mitte keegi ei arvanud, et see nii kiiresti kasvab - üheksa aastaga 25 korda.

Loki sõnul peavad PÖFFi korraldajad ühe festivali jaoks läbi vaatama üle tuhande filmi enam kui 60 riigist ning juba jaanuarist alates filmifestivale mööda ringi sõitma.

Lokk on töötanud Tallinnfilmi toimetajana, olnud kaua vabakutseline ajakirjanik ja filmikriitik, juhtinud FilmiMaxi, olnud õppejõud EMA-s, EKA-s, BFMK-s.

Ta on Moskva rahvusvahelise filmiinstituudi filmiteooria- ja kriitika magister. Aastast 2000 on ta Euroopa filmiakadeemia liige. Lokk on toimetanud enam kui 40 filmi stsenaariumi.

Meediausutlustes on Lokk tunnistanud, et on käreda ütlemisega naine. Ka hiljutise Sakala lammutamise skandaaliga kerkis ta nimi üles – nimelt pandi ta vastu tahtmist Sakala lammutamise toetajate nimekirja ja loomulikult avaldas ta selle vastu protesti. Sakala keskuses, mis PÖFFi algusaastatel oli festivali keskuseks, seekord festivali seansse ei toimu.

Kümnes Pimedate Ööde filmifestival toimub 23. novembrist 10. detsembrini. Festival soovib tutvustada Eesti publikule maailma kino kogu tema värvikuses, pakkudes vaimutoitu mitmele maitsele ja igale vanusele.

Seekordse PÖFFi seansid ei mahu kobarkinosse viimase tiheda graafiku tõttu. Samas toimuvad lisaks Kosmosele PÖFFi seansid veel Sõpruses, Kinomajas, Vene Draamateatris, Linnateatris, Vene kultuurikeskuses, Kumus, Von Krahlis, Nukuteatris ja NO-teatris. Geograafiliselt laieneb Pöff lisaks varasematele festivalilinnadele Tartule, Viljandile, Narvale, Jõhvile ja Rakverele ka Kärdlasse.

Koolis õppiv noorsugu on oodatud laste- ja noortefilmide festivalile, tudengid aga näevad Sleepwalkersi festivalil oma eakaaslaste poolt filmile püütud hetki. Vaheldumisi on värskete ja kogenud tegijate linalugusid leida Pimedate Ööde filmifestivali põhiprogrammist. Kõige selle eel annab animafilmide festival kuju nii suurtele kui väikestele unistustele. Varatalvised soojad kinosaalid ootavad kõiki filmimaagiast osa saama.

Maailmas on igal aastal üle 500 festivali, maailma filmiprodutsentide ühenduse (FIAPF) liikmeks on kutsutud neist vaid 47. PÖFF on ühenduse liige, samuti on PÖFF valitud Aasia filmifestivalide ühenduse liikmeks, Ida- ja Kesk-Euroopa festivalide ühenduse ja Euroopa filmifestivalide koordinatsioonikeskuse liikmeks.