Seltsimees Toomsalu (nimetan teid seltsimeheks, kuna ise ütlesite Kahvlis omal ajal, et see teile meeldib),

1. Kui tõsiselt te soovite linnapeaks saada ja kui suur on teie hinnangul see võimalus, et teist saab järgmine Tallinna linnapea?

2. Kui teie ise ei saa linnapeaks, kes on teie esimene valik, kes peaks saama?

3. Mis oleks esmane asi, mida teeksite, kui saaksite linnapeaks?

4. Kas teil on Edgar Savisaarele linnapeana midagi ette heita? Mida?

5. Mujal maailmas on valdavalt suurimad parteid konservatiivsed ehk kapitalistid ja liberaalsed ehk sotsialistid. Eestis on ametlikult ja nime poolest ainus sotsialistlik partei just ESDTP. Ometigi on meie suurimaks parteiks hoopis ultrakommunistlik keskerakond. Millega seletate ESDTP madalat mainet? Kas EKP pärandiga?

6. Te olete oma elus teinud väga palju asju, tuleneb teie töökäigust. Miks te poliitikuks hakkasite, mis selles võlus? Ma saan aru, et liitusite ESDTPga pärast seda, kui see EKPst tehti, ehk siis teie ei kuulunudki EKPsse... mis teid selleks ajendas ja miks just ESDTP?

7. Poliitik on kahtlemata müügimees nagu iga teisegi ameti esindaja. Näidake oma müügimeheoskust: mina olen veendunud kapitalist, konservatiiv ja parempoolne. Püüdke panna mind enda poolt valima!

8. Sotsialistid on reeglina liberaalsed. Tundub, et teiegi, kui soovite legaliseerida prostitutsiooni. Kas teie hinnangul peaks Eestis seadustama ka homoabielud, kergemad narkootikumid, eutanaasia jne?

9. Anna on pikem kui Juuli, Kelli on lühem kui Anna. Milline järgmistest väidetest on kõige täpsem? a) Kelli on pikem kui Juuli; b) Kelli on lühem kui Juuli; c) Kelli on sama pikk kui Juuli; d) võimatu öelda.

Tänan vastuste eest!

Esiteks "seltsimehest". Nagu Tony Blair nii ka mina eelistame seda terminit kasutada mõttekaaslastega suheldes . Eraelus olen härra nagu Teiegi . Teie küsimustest .Linnapeana depolitiseeriksin ametnikkonna ja käivitaksin koheselt korruptsioonifaktide avalikkusele avatud juurdlusinstantsi .Tööpartei kui Eesti ainsa vasakpartei mainest : aeg paneb asjad paika . Nõukogude ühiskond rikkus ära meie mõttelaadi kaotades oma klassikuuluvustunde. See , et täna pensionärist tädi Maali peab ennast võrdseks miljonär Endel Shiftiga on kahjuks avaliku psühholoogia. väärastus mis ei sobi varakapitalistlikku Eestisse. Selged on aga juba märgis /eriti nooremate hulgas / kus vasakpoolsus uuesti populaarsust kogub . Muide - Keskerakond ei ole kunagi olnud vasakpoolne - tema autoriteet tugineb laulva revolutsiooni aegse rahvarinde mälestusel. Miks läksin Väljase EKP-sse - sest mulle meeldis veretu ja rahumeelne samm-sammuline iseseisvumispoliitika ja olen hingelt vasakpoolne alati olnud ,Minu poolt võiksite hääletada kui tunnete muret enda kui ärimehe vara turvalisuse üle homme . Sotsiaalne plahvatus , kuhu tüüritakse Eestis - võib selle hävitada . Tuletage meelde Wilde sõnu "mõisad põlevad, saksad surevad , mets ja aa saab meitele ". Vajame vasaku ja parempoolsuse tasakaalu. Tööpartei ega Toomsalu pole kunagi taotlenud prostitutsiooni legaliseerimist - pidasime kuritegevuse kontrolli alla saamiseks vajalikuks kaaluda prostitutsiooni vahendamise legaliseerimist . Prostitutsioon on seaduslikkuse seisukohalt ka täna legaalne .

sepp

Tere!

Mis vahe on NLKP-l ja Sotsiaaldemokraatliku Tööparteil Eestis (kuhu nüüd kuulute)?

Milles näete sotsiaaldemokraatliku tööpartei eesmärke?

Kas olete usklik peale parteiusu?

Tänan!

NLKP oli kommunistlik partei , ESDTP on sotsiaaldemokraatlik partei . NLKP oli kommunistliku ideoloogia kandja. ESDTP on sotsialistliku ideoloogia kandja. Ei ole ristitud , kuid pean sügavalt lugu tõeliselt usklikest inimestest ja tunnustan kõrgemat vääramatust.

zorro

Kas te Wremjat Kanal2-st vaatate ja mida arvate Zorro ja Timuri tegelaskujudest(kuidagi tuttav või siis mitte)?

Ei pea vaatamise vääriliseks.

ROM

Sm. Toomsalu.

1. Mitme valija mandaat, kelle huve esindate, on Teil praeguses Riigikogus ja kas seda on vähe, piisavalt või palju, et olla rahvaasemik?

2. Millised on Teie suurimad töösaavutused Riigikogus?

3. Millised on suurimad hävimised RK enamuse survel?

4. Miks arvate, et just Teie oleksite parim linnapea Tallinnale.

Usun , et mul on Riigikogus nende enamuse mandaat , kes ei tulnud valima . Minu suurimaks töövõiduks Riigikogus on , et kogu see seadusandlik kogu on hakanud avalikult tunnustama sotsiaalse kriisi reaalsust ühiskonnas ka avalikult . Suurim hävimine oli kui kurikuulsa Ravikindlustuse seaduse vastu üksinda hääletasin , kusjuures ülejäänud 59 kolleegi pidasid seda heaks seaduseks.

Marx

1. Kas te peate ennast marksistiks?

2. Kas marksist (definitsiooni järgi) usub kommunismi saabumisse? Kui jah, siis mis vahet on sõnadel "marksist" ja "kommunist"?

3. Kas inimkond jõuab kunagi kommunismi? Kui jah, siis kuidas see välja võiks näha?

4. Kui püha ja puutumatu on eraomand?

5. Miks kaotas Eesti iseseisvuse 1940a.

6. Kui suur väärtus on Teie jaoks Eesti riiklik iseseisvus?

Jah , olen marksist . Karl Marx ei olnud kommunist. Marksismist teatavasti kasvas välja sotsiaaldemokraatia ja viimasest kaks haru : sotsialistid ning kommunistid / enamlased ja vähemlased / Inimkonna psühholoogiline arengutase ei võimalda täna kommunistlikku ühiskonnakorda selliselt , nagu seda püüdis kujundada nõukogulik eksperiment. Tulevikuühiskonna mudeli kujundab tulevik . Kaheldamatult ei saa selleks olema kapitalism. Eraomand on puutumatu piires , kus ta ei lähe ahistama kaaskodanikku.

Eeskujud

Kes on teie arvates suurim poliitik Eesti ajaloos? Maailma ajaloos?

Eestis - Vaino Väljas .

Stinger

tere.

kõigepealt peaks teid tänama,kuna te värskendate oma kõnedega Riigikogu halli seltskonda.

nüüd küsimused: kas te uskusite/usute kommunismi võimalikkusesse Eestis? Mis on teie arvates kommunism? Kas Eesti peaks olema presidentaalne riik(demokraatlikku vabariigi mõistet ma ei kasutaks)?

Kommunism - see on võrdsustamine. Selline asi on vaevalt võimalik maailmas tervikuna . Sotsialism - see on ühiskondliku rikkuse ümberjagamine neilt kel on neile kel napib - seda Euroopa põhjala mudelit toetan ka mina .

888

Mida peate silmas prostitutsiooni legaliseerimise all? Prostitutsiooniga võib ju tegelda, seda vahendada ei tohi. Kuidas Teie seda ette kujutate seega?

Nii olen ka mina ja Tööpartei asjast aru saanud . Meie idee oli kuritegevuse kontrolli alla saamiseks legaliseerida prostitutsiooni vahendus ja sedakaudu välistada ka seal valitsev võimalik orjatöö , vägivald ja nakkusohtlikkus .

Herbert Kabi

Tere.

1. Palun selgitage oma maailmavaadet ja pöörake oma vastuses tähelepanu ka Eesti-Vene suhete Teiepoolsele tulevikunägemusele.

2. Kas Punaarmee oli Eestis vallutaja või vabastaja?

Eesti - Vene suhted kujunevad analoogseks Soome-suhetega

1940.a. oli Punaarmee vallutaja , 1944 aastal oli ta Saksa okupantlusest vabastaja . Pärast 1944.a. jätkas ta 1940 aastal kujunenud rolli täitmist.

kass

Tiit Toomsalu!

1. Mida tähendab - Sotsiaalne ja demokraatlik Tallinn? On see sõnamäng? Mõtestage see lahti.

2. Kas Teie partei toetab Eesti NATO-sse astumist, kui ei toeta, siis miks?

3. Mis on Teie meelest hallid tsoonid?

Tänan.

Valimisliidu nime esimene pool tähendab seda , et meie linnavalitsuslikud prioriteedid omavad sotsiaalset iseloomu . Nime teine pool tähendab vaba ja sõltumatu linnakodaniku eelistust parteinomenklaturistlikule diktaadile.

NATO ei ole meie arvates parim kaitse Eesti iseseisvusele - selleks võiks olla NATO ja Venemaa poolt deklareeritud ja tagatud Eesti kuuluvus koos Soome ja Rootsiga Euroopa põhjala blokivälisuse piirkonda. Kui aga NATO kujuneb edaspidi Venemaa vastasest alliansist terrorismivastaseks globaalseks julgeolekusüsteemiks - on ka Eesti koht seal igati mõistetav

Hall tsoon on piirkond, mis eristab strateegilisi huvisid.

Hans

Mida arvavad vasakpoolsed Eesti pealinna läbivatest vene transiidivedudest ja elurajoonides asuvatest raudteefirmadest nagu näiteks Scantrans?

Seda , et need annavad maksutulu ja töökohti

Pukk

Kas peate tõenäoliseks, et paari aasta jooksul võib tekkida üks suur vasakpoolne sotsiaaldemokraatlik partei?

See on võimalik , kui avalikkus hakkab oma eelistuste kujundamisel lähtuma mitte prominentsetest isikutest ja nende isikuomadustest vaid oma koha ja kuuluvuse tunnetamisest sotsiaalsel skaalal. Sellised poliitilised grupeerumised tulenevad otseselt avaliku arvamuse arengust .

viplala

Sm. Toomsalu,

1. Kas te arvate end kuuluvat esimesse või teise Eestisse?

2. Millist Eestit te tahaksite (võiksite tuua mõne paralleeli sobivate riikidega).

3. Kas te kunagi näitlejaks ei ole mõelnud hakata. Teie miimika on riigikogus vaieldavalt parim !

Aitäh!

Hingelt teise Eestisse, sissetulekutelt keskklassi

Eelistan Rootsi taolist sotsialistlikku Eestit

Üksi poliitik ei saa olla poliitik ilma oraatorluseta ja oraator ilma esinemisjulguseta

vasakpoolne

1.Kas Teie ettepanekud prostitutsiooni legaliseerimise ja kodututest lastest "tapjarobotite"kasvatamise kohta olid tehtud tõsiselt,või naljaga?

2.Kas pooldate Eesti KJ-de kui mõttetu raharaiskaja likvideerimist?

3.Kuidas suhtute Eestis toimivasse apartheidisüsteemi,s.o.elanike jagamisse I ja II sordi inimesteks?

Prostitutsioon ongi legaalne. Seda ei keela ükski Eesti seadus . Taotlesime prostitutsiooni kui kuritegevusega seotud bisnesi kontrolli alla võttu selle vahendamise legaliseerimisega. Teie "tapjarobotite " idee on nonsens. Jutt käis riigikaitsevahendite kasutamisest NATO eeskujul sotsiaalsete probleemide lahendamiseks ja kodutute laste toomist tagasi tänavalt

Leian , et kaitsejõudude väljaarendamise ees on prioriteediks piirivalve ja sisekaitse - s.h. politsei - tugevdamine . Tegelik julgeolek Eestile lähtub Eesti sisesest kihistumisest

See ei ole otseselt apartheid - see on täiesti klassikaline varakapitalism . seejuures väidan et vaatamata Eesti kuulumisele XXI sajandi infoajastusse - oleme sotsiaalsetelt suhetelt tagasi kukkunud XX sajandi algusesse

Kõhkleja

Kas Teie peate ennast Isiksuseks ehk täpsemalt A. Maslow terminoloogia järgi inimeseks, keda ta kirjeldab kui Self Actualizing Person?

Pole lugenud - ei kommenteeri

tiit2

Tere Vastamast!

Kas Teie arvates on riigikogulase palk õiglane (arvestades inimeste palkasid üldiselt)?

Teie suhtumine Riigikogus makstavatesse hüvitistesse?

Kas Teie ei näitaks eeskuju ja loobuks hüvitistest?

Kui kõigis eesti maakondades ja linnades peale Tallinna ja Harjumaa on keskmine palk alla 3000 krooni , siis pole riigikogulase palk kaheldamatult õiglane . Kui võrrelda riigikogulase palka Eesti Energia , eesti põlevkivi , Haigekassa esimehe jne palkadega - siis on see näotult väike . Toetan ametiühingute /TALO / seisukohta , et riigikogulase ja ministrite palk peaks olema seotud mitte keskmise vaid alampalgaga .

Tsirkus , mille kohaselt sõidusoodustused pakutavalt liidetakse esinduskuludega on nonsenss - paljud riigikogulase ei kasutagi seda , mistõttu õigeks asjaks ette nähtud raha pistetakse jälle oma taskusse. Mulle kui poliitikule on see hüvitis tegelikult põhiliseks võimaluseks suhelda valijatega väljaspool Tallinna.

vb

Ma ei küsi midagi, tahan lihtsalt arvamust avaldada-minu meelest see teie Tööpartei polegi nii maru vasakpoolne ja vaata et marksistlik nagu teda Eestis kujutada püütakse. Minu meelest üks päris normaalne sotsdem partei, ausam kui kahekeelsed mõõdukad. Küll aga peaksite poliitikat püüdma professionaalsemalt ajada, teie parteis on liiga palju amatöörlikkust, eesmärgiks peaksite võtma just esdtp tõsiseltvõetavuse tõstmise. Minu pärast kas või konsulteerige mõne mainekujundusfirmaga. Viimaste aastate jooksul on eest parteid teinud läbi tugeva professionaliseerumise.

Muidugi jätkuvalt painab teid kurikuulus 5 % künnis. Isiklikult arvan, et see on ebademokraatlik ja kasulik võimuahnetele rahvaga manipuleerijatele (Edgar, Laar jmt).

Kõik on õige . Selle kõige aluseks on raha või professionaalide osalus . tule Tööparteisse !

zxzzz

Mida Te teeksite Tallinna linna haljastuse olukorra parandamiseks? Kust oleks võimalik leida selleks raha? Teatavasti praeguste linna "isade" jaoks on haljastuse ja heakorra küsimused tabu.

Rohelus on linna kopsud . Heakord on meie visiitkaart. Kärbiksin linna juhtimise üldkulusid ja selle arvel looksin töötutele igal aastal 1000 heakorraagendi 2 töökohta . Küll siis tuleb ka resultaat.

KK

Tere!

Tahaks teada, milline on Teie suhtumine ametiühingutesse?

Varakapitalistlikus Eestis on ametiühingute tõeline taasteke hädavajalik . Ilma töövõtjate solidaarsuseta ei ole kusagil maailmas saadud tööandjatelt järelandmisi. Kui Soomes ja Rootsis on ametiühingus 90 % töövõtjaist, siis Eestis 15 - siit ka jõuetus

Komnoorik

Vabandust, aga kas oleks võimalik nimetada mõned tööpartei helgemad pead peale Laasi? Pole kahjuks väga kursis teie seltskonnaga.

Jaan Laas ei kuulu Tööparteisse . Prominentidest - parim näide on Vaino Väljas

keegi teine

Millise poliitilise jõuga olete nõus võimuorganites koostööd tegema?

Millise poliitilise jõuga te EI OLE nõus võimuorganites koostööd tegema?

Mida arvate lindiskandaalist?

Kas Eestile on vaja iseseisvust?

Mida tähendab Teie jaoks "performance"?

Aitäh!

Kõigiga , kes jagavad valimisliidu platvormis toodud küsimustes esitatud seisukohti

siim

1. Kuidas peaks riik Teie arvates lahendama nö. sundüürnike probleemi?

2. Mida olete Teie teinud sundüürnike probleemi lahendamiseks?

3. Kas Teie arvates peaks kohalik omavalitsus rahaliselt toetama neid majaomanikke kelle majades elavad sundüürnikud ning kellel seetõttu puudub võimalus kinnisvara oma äranägemise järgi vallata?

aga riik ei kavatsegi lahendada sundüürnike probleemi - ta on selle lahenduse lükanud kohaliku omavalitsuse kaela .

Olen toetanud ja toetan riigieelarvest vahendite eraldamist kohalikele omavalitsustele munitsipaalelamispinna ehitamiseks . Olen algatanud menetluse riigikogus nn. Tallinna ühiselamu kriisi uurimiseks .

Põhimõtteliselt ei pea ma õigeks toetada omanikke .

Peeter

Mis Te arvate Laari pildi tulistamise kohta, kas annab kuriteo koosseisu välja?

Kas Laari ja Hänni sünnitatud omandireform oli ikka õiglane Eesti oludes? Tänan.

Laari- Hänni omandireform oli ja on äärmiselt ebaõiglane , kuid eesti elanike enamuse poolt sügavalt toetatud . Alles sotsiaalsete vastuolude tekkel on tõusetunud kriitika . Tegemist on reakodaniku sisemise poliitilise kultuuri samm- sammulise kasvuga . see on varakapitalismi paratamatus . Laari püssiskandaal - eelkõige poliitiku moraali näide

loomasõber

Kas Teie arvates peab paika väide, et koeraomanik sarnaneb oma lemmikule ja miks? Teatavasti omate kääbuspuudlit. Aitäh!

Olen kuulnud vastupidist - koer sarnaneb koeraomanikule . Ja kääbuspuudel on perekonda armastav pere liige , koduhoidja . Usun , et siit läbi sarnanen temaga.

viimane NLKP liige Ee

Esitan Sulle, Tiit kui endisele parteikaaslasele, keda kahjuks isiklikult pole kohanud, sellised küsimused: usud Sa meie aadete(mida omasime koosvõideldes) taassündi tulevikus?

Ega Sa pole reetnud meie põhimõtteid, vähemalt iseendas? Kas loodad ajaloo pöördumist meie põhimõtete juurde ning Sinu aadete juurde(kui need on kindlad) samuti?

Pole au ka Teid tunda , sest ei kuulunud NLKP-sse . Astusin Väljase EKP-sse

ESDP valija

Lp. Hr. Toomsalu,

1. Millist alternatiivi te näete Euroopla Liiduga ühinemisele majanduse ja julgeoleku aspektist?

2. Kas usute, et Venemaa on lõplikult loobunud ambitsioonidest saavutada kontroll Balti riikide üle ja kui arvate, et ei ole, siis kuidas näete Eesti võimalusi sellele vastu seista?

3. Kas teie arvates on olemas alternatiiv turul baseeruvale majandusele? Kui jah, siis kuidas näete sellise alternatiivi rakendumist vaid väikeses Eestis?

EL ei ole julgeolekut tagav instrument - seega on kohatu rääkida julgeolekulistest alternatiividest . Majandusliku alternatiivina näen EFTA-t . /Euroopa Vabakaubanduse assotsiatsiooni / mille kaudu eesti integreeruks Euroopa ühtsesse majandusruumi , säilitades oma poliitilise sõltumatuse

rk-tunni jälgija

Hr Toomsalu,

kas te pole kaalunud rk-klouni staatusest loobumist? Kas Teile ei tundu, et te lõputud (parandus)ettepanekud jäetakse lugemata-kuulamata juba autori tõttu?

Klouni tiitlit ei ole avalikus pressis veel kohanud - Kivirähk tegi minust vist "viimase kommunisti" . Mis puutub parandusettepanekutesse , mida vastu ei võeta , siis see ongi poliitilise aususe küsimus ja igapäevane töö. Kui rahvavaenulik uus Ravikindlustusseadus 59 poolt ja vaid Toomsalu vastuhäälega vastu võeti , siis leian , et minu poolt kokku tehtud ja tagasi lükatud ligu 100 parandusettepanekut olid omal kohal

Penno

sm Toomsalu,

Kas nõustute, et tänu oma ajaloolise sidele ekp-ga esdp-l oleks võimatu Riigikogusse pääseda ilma, et te ei oleks mingi teise erakonnaga valimisliidus?

Kas nõukogude liit okupeeris Eestit või kas usute fiktsiooni, et astusime selle moodustise koosseisu "vabatahtlikult"?

Olga Lauristin on teie parteikaaslane. Kui 1940.a. sündmused peaksid korduma kas teie samuti reedaksite Eesti rahvast ja Vabariiki nagu temagi tegi?

Kas teil on inimsusvastaseid kuritegusi hingel?

Olete väidetavalt euroskeptik. Kas selle eest pooldate Eesti ja Baltiriikide liitumist SRÜ-ga? Või kas majanduslik/poliitiline sõltuvus (à la Ukraina, Moldova) on teile meelepärasem?

Miks peaks eestlane hääletama rekonstrueerimatta kommunistile?

Esiteks Olga Lauristin oli ühte meel ligi neljandiku eestlastega kui ta eelmise vabariigi poolt eluajaks vangi pandi - tema reaktsioon nn klikivalitsuse vastu on sama mõisteta kui Enn Tartol nõukogude repressiivorganite vastu . Üks demokraatia jalge alla tallamine mõlemil juhul. Mis puutub 1940 aastasse - siis pooldan mitte okupatsiooni vaid annektsiooni teooriat. Ja tolleaegse Pätsu poolt õnnistatud riigikogu otsus paluda osariigistaatust N Liidus on umbes sama kui praeguse riigikogu püüdlus saada EL osariigiks . siit prognoos korduvuseks

kas

Kas hr Toomsalu on sugulane

1) seksuoloog Helgi Toomsaluga?

2) spordiguru Ruudi Toomsaluga?

Ei ole sugulane

Andres Laiapea

Professor emeeritus Milton Friedmani, kelle majandusalased teooriad on avaldanud tugevat mõju praegusaegse Eesti Vabariigi väljakujunemisele, tuntakse ka kui üht kangete narkootikumide (legaliseerimise) suurt pooldajat. Millest on teie arvates tingitud meie võimupoliitikute selline valikuline suhtumine suure teoreetiku ideedesse, et katsetatakse küll Eesti riigis radikaalseid majandusteooriaid, kuid pööratakse vähe tähelepanu kapitalivoogude vaba liikumisega orgaaniliselt seotud uimastite kättesaadavuse hõlbustamisele? Kas selline olukord, kus suurel osal Eestimaal elavatest inimestest ei lasta (sest kõik ei ole kurjategijad, kuigi mõned seadusekirjutajad näikse seda eeldavat) ennast kapitalismi tingimustes vabalt pilve tõmmata ja narkouimas viibida, võib kommunismituhast uue leegi lõkkele puhuda? Kas ESDTP omab mingeid sidemeid või on kuidagi seotud selle kogu maailmas üha kasvava ja jõudu koguva laialivalguva liikumisega, mille eklektilist maailmavaadet võiks kõige paremini iseloomustada sõnapaariga "vasakäärmuslik-anarhistlik" (alates No Border Network jne.)? Millised on teie suhted härra doktor Anti Liiviga?

Kui omaks kartelliosalust narkobisnessis , siis oleksid Tallinnas Edgari ja keskerakonna plakatite asemel Tööpartei omad . hr. anti Liiv on minu kolleeg

Huviline

Kas pooldate surmanuhtlust?

Pooldan surmanuhtluse taastamist ajutise meetmena 15 aastaks piiratud arvu eriti raskete isikuvastaste kuritegude suhtes

Küsimus

Mitme (-kümne, -saja, -tuhande) aasta pärast ületab tööpartei valimiskünnise? Ja mis riigis see juhtub?

Ikka eesti Vabariigis . Ja lähivalimistel . Ütleksin - Tööpartei aeg tuleb pärast keskerakonda.

Endine kuulipildur Nõu

1. Mitu endist seltsimeest on Riigikogus? (kui täpselt ei tea võib ka lihilähedaselt või protsentuaalselt vastata)

2. Minu laps küsib tihti - mis juhtus kommunistidega, kui taastus Eesti Vabariik? Kuidas peaksin selgitama lühidalt, et meie Eesti Riiki juhivad endised NLKP, EKP liikmed ja kokkuvarisenud, vägivalla ja vale - totalitaarse Nõukogude süsteemi endised seltsimehed? Laps ei õpi veel ajalugu ja loodan, et Teie vastust edastades lõppevad need tüütud küsimused, mida pean iga päev oma lapsele selgitama...

Pärast Endel Paapi ülejooksu keskerakonda mitte ühtegi

kodar

Tere Hr.Toomsalu

Esmalt tahaks teid õnnitleda et saite valimisliidu linnapeakandidaadiks ning värskendate sellega kandidaatide nimistut.

Mind huvitab asjaolu et kas riigkogu valimistel 2003 on lootust et te partei seal ka osaleb ning just EDP-ga.Olete ju ainsad elujõulised väikeerakonnad,kas pleks mõtet ühte heita?

Mis on teil maailmavaatelt sarnasust EDP-ga?

Oskate seletada miks teid seostatakse ikka kommunismiga kuigi te pole ju kunagi seda olnud,ning ega teie ESDTP seda ka minuteada poolda?Seletage lugejaile see ometi lahti,paistab et nad ikkagi veel ei taipa.

Kuidas üritate hr.Laasiga tuua poliitikasse ka noori inimesi ja kas olete nõus väitega et noori on sinna vaja?

Edu teile valimistel!

Tänan heade soovide eest. Jaan Laasi Eesti Demokraatlikku parteid eristab Sotsiaaldemokraatlikust Tööparteist see , et ühed on oma loomult parempoolsed sotsiaaldemokraadid ja teised vasakpoolsed sotsiaaldemokraadid . Kuid elujõulisi on veel ka teisigi parlamendiväliseid erakondi - näiteks Kristlik Rahvapartei . Usun , et Rahvaerakonna Mõõdukad lagunemise järel tekivad eeldused laiapõhjalise sotsiaaldemokraatia tekkeks

Kiira

Kes võiks teie meelest olla riigikontrolör?

ei soovi ega kavatse võtta endale Vabariigi Presidendi rolli

Mart M K

herr Toomsalu

Kas kapitalism on inimloomuse väljendus majanduses-ühiskonnnakorralduses, st kõik muu on ebaloomulik, nagu CCCP, mis teatavasti lagunes. Muide, miks CCCP lagunes? Mida tehti valesti?

Kas on kapitalismile alternatiivi, on selleks üldse lootust?

Kas demokraatia ja kapitalism-turumajandus on siiami kaksikud, nagu meile sisendada on püütud?

Mida vihkate praeguses Eestis kõige rohkem?

Demokraatia ja kapitalism ei ole kunagi siiami kaksikud - nad on vastandid . . Nõukogude eksperiment kukkus läbi põhiliselt kahe maailmasüsteemi globaalse konkurentsi tõttu - eriti sõjalise - mis kurnas olematuks tema majandusliku võime luua heaoluühiskonda

Kaheldamatult on - kuid selleks tuleb maailmal enne läbi elada globaliseerumisest tulenevad globaalsed vastuolud ja vapustused .

ei tea?, 09:08 11.10.2002 Tagasi

Tänases Päevalehes kirjutatakse, et humanitaar-abi vahendanud ja president Merilt neljanda klassi Punase Risti teenetemärgi saanud soomlanna Tuula Visa lõpetab Eesti aitamise, sest "Teie poliitikud ja ametnikud on lollid..."

Küsimus:

1. Kas Tuula Visa räägib õigust või valetab?

Nagu välismaalased tihti ennegi ei saa ta aru, mis Eestis toimub . Aga Eestis toimib varakapitalistlik seadustatud kahmamine uute omandisuhete loomise ülla sildi all. Niisiis -poliitikud ja ametnikud ei ole lollid - nad on oma ühiskonna produktid

Tiit

Tere! Kõigepealt soovin Teile edu! On tore näha ja kuulda, et mõned poliitikud suudavad endale ka läbi aegade kindlaks jääda.

Küsimus: Mis on Teie arvamus, kas sotsialismil kui ideel, on praeguses Eestis küllaldaselt elujõudu?

Iga päevaga üha rohkem .

Onu Volli

Kas olete oma kolleegi Enn Tartot korduvalt solvanud järelemõtlematusest või teadlikult, võrreldes tema dissidenditegevust juunikommunistide omaga? Kas seda võrdlust lubab teil teha eetilise baasi täielik puudumine? Kas te ei mõista, et kui juunikommunistid võitlesid Eesti iseseisvuse vastu ja tegid koostööd vaenuliku välisriigi relvaüksuste ja võimustruktuuridega, oli see Eesti riigi reetmine ehk kriminaalkuritegu? Ja et võõrvõimu vastu võideldes oli Enn Tarto tõeline Eesti patrioot? Normaalsele mõistusele on küll kriminaalkurjategija ja patrioodi ühele pulgale panemine arusaamatu. Või hindate Eesti ajaloosündmusi mitte Eesti vaid hoopis selle vaenuliku võõrriigi seisukohast?

Kas selles küsimuseks tasuks Enn Tarto ees vabandada?

Ei nõustu teie seisukohaga . Võrreldes Tartot näiteks Lauristiniga teen talle kui põhimõttelisele ja aatelisele persoonile komplimendi, Kas teate , et Johannes Lauristin , 1940 aasta peaminister ei läinud mitte põhja laevaga teel Kroonlinna vaid lasti maha Tallinna sadamas sõjakohtu poolt selle eest , et ta keeldus andmast käsku Tallinna õhkimiseks . samas - mõlemil neil on ühepalju põhjust vihata neid poliitiliste veendumuste eest terroriseerinud režiime.

leonid

Mis aastal astusite NLKP-sse? Mis eesmärgil? Kas Teie tolleaegsed teadmised NSVL ja Eesti ajaloost olid teistsugused kui need on praegu?

NLKP-sse ei ole astunud. Astusin Eestit sõltumatusele viivasse Eestimaa Kommunistlikku Parteisse. Mis puutub minu teadmistesse , siis olid need juba viiekümnendatel palju mitmekülgsemad kui enamusel eakaaslastest - olin lugenud läbi isegi "Eesti rahva kannatuste aasta @", mis fašistliku okupatsiooni ajal tõrvas oma vastast . Veendusin juba siis , et puhast ajaloolist tõde ei ole - ei nimetatud teoses ega ka minu aegsetes kooliõpikutes . ega vist ka praegustes , kus kustutatakse maha terve rahva ajaloost tervelt viiskümmend aastat selgelt sotsiaalset arengut .

kris

Mis asjaoludel võiksite tõdeda, et Teie elutöö on tehtud?

Minu elutöö ei ole kaugeltki veel tehtud ja ka parlamendipensiaeg on kaugel tulevikus . Tulge ja mässame koos kõige ebaõigluse ja ebaeetilisuse vastu - nii loome endast ja meist lugupidava ühiskonna , saame eurooplasteks ja jääme eestlasteks.

Kõiki küsijaid, kellele ei suutnud üldse või siis vaid osaliselt vastata, tervitades Tiit Toomsalu

Toeta sõltumatute linnakodanike valimisliitu „Sotsiaalne ja demokraatlik Tallinn“!


Laupäeval valis Tallinna ainus valimisliit Toomsalu oma linnapeakandidaadiks. Valik oli kahe kandidaadi vahel: Toomsalu ja demokraatliku partei esimees Jaan Laas, kuid viimane taandas oma kandidatuuri.

Toomsalu kinnitas pärast enda valimist BNSile, et hoolimata sotsiaaldemokraatliku tööpartei ja demokraatliku partei liikmete kandideerimisest valimisnimekirjas, ei tasu valimisliitu ainult nende erakondadega siduda. "Meil kandideerivad Mustamäe ühiselamute elanikud, Pirita rohelised, sundüürnikud ja ametiühingute esindajad," sõnas Toomsalu.

Toomsalu sõnul on valimisliidu programmi põhieesmärk, et Tallinn pööraks kõige muu kõrvalt rohkem tähelepanu sotsiaalsetele probleemidele.

Tiit Toomsalu on erinevalt enamikust Eesti poliitikutest euroskeptik. Ta on vastu põhiseaduse täiendamisele Euroopa Liitu astumist võimaldava kolmanda aktile ja soovib viia eelnõusse sätte, mille kohaselt katkeb Eesti osalus ELi tegevuses ja struktuurides hetkest, mil EL deklareerib enda riiklikku iseseisvust, terviklikkust, sõltumatust ja suveräänsust, mis oleks Eesti sõltumatuse ülene.

Enne riigikogupoolset kommunismi hukkamõistmist soovitas tööpartei esimees hukka mõista nii Nõukogude Liidu kommunistliku režiimi kui ka Saksa riigi poolt Teise maailmasõja ajal Eestis toime pandud kuriteod. Samuti taotles ta, et riigikogu paluks juudi rahvalt sõja ajal Eestis juhtunu pärast vabandust. Toomsalu soovis, et riigikogu kinnitaks oma toetust Nürnbergi rahvusvahelise sõjatribunali otsustele Saksa riigi ja sellega seotud natsionaalsotsialistlike formeeringute kuritegelikkuse kohta.

Tänavu veebruaris kogus Toomsalu tuntust sellega, et soovis legaliseerida prostitutsiooni. „Teate, ma päris ausalt küsisin kord taksojuhtide käest, et mitu lõbumaja Tallinnas on. Selge see, et taksojuhid on üheks lüliks, kes vahendavad kliente ja nemad teavad. Taksojuhtide sõnul on Tallinnas umbes 40 lõbumaja,” ütles Toomsalu SL Õhtulehele.

Sotsiaaldemokraatlik tööpartei on tõenäoliselt Eesti vanima liikmeskonnaga partei. Nelikümmend protsenti selle liikmetest on üle 70 aastased, 464 inimest 1135st liikmest on sündinud aastal 1932 või enne seda. 1,76 protsenti ESDTP liikmetest on üle 90 aasta vanad. Vanim liige on 1903. aastal sündinud Olga Lauristin.

Toomsalu on sündinud 21. novembril 1949 Tallinnas, ta on abielus ja tal on poeg ja tütar. Kõrghariduse omandas ta Tartu ülikoolis ja lõpetas selle 1974. aastal juristina.

Toomsalu karjäär:

Tallinna peapostkontori postiljon 1964–1966

Autotranspordibaasi nr 24 autojuht 1968

Tallinna Mererajooni rahvakohtu istungisekretär, kohtutäitur 1968–1971

Õmbluskoondise "Baltika" juriidilise osakonna juhataja 1971–1974

Ajateenistus Nõukogude armees 1974–1975

Tootmiskoondise "Kommunaar" juriidilise osakonna juhataja 1975–1978

Eesti NSV Kergetööstuse Ministeeriumi ministri abi 1978–1986

Tekstiilitooraine Tarnete Valitsuse juhataja 1986–1988

ÜE Eesti Toorainetarne peadirektor 1989–1996, juhatuse esimees 1996–1999

IX Riigikogu liige 1999-

Toomsalu oskab vene ja inglise keelt.