Haridusvaldkonnas töötavate inimeste bruto tunnipalk on statistikaameti andmetel 4,59 eurot, mis jääb märgatavalt alla enamikele valdkondadele, milles töötavatelt inimestelt eeldatakse kõrgharidust, märkis Liikumise „Õpetajale vääriline palk“ üks algatajatest Evelin Tamm.

„Kõikide erakondade esindajad on rahvakoosolekule kutsutud ja neile antakse lühike kõneaeg oma seisukohtade esitamiseks,” ütles ta. "Õpetajate riiklikult kinnitatud astmepalkade tõstmine tähendab, et riik peab leidma haridusvaldkonda lisaraha ja paljud koolid pääsevad sulgemisohust. Õpetajate astmepalkade tõus ei ole seega pelgalt õpetajate probleem.”

Õpetajate palgataotlustele on Facebook’i lehel "Õpetajale vääriline palk" kolme nädala jooksul toetust avaldanud üle 10 500 inimese.

Õpetajate palkade tõstmist peavad vajalikuks Lastekaitse Liit, Eesti Õpilasesinduste Liit, Eesti Õpetajate Liit, Eesti Koolijuhtide ühendus, Eesti Arstide Liit, MTÜ Kodaniku Hääl ja mitmed teised poliitilised ja apoliitilised organisatsioonid.

Esimene õpetajate palgataotluste toetuseks korraldatud meeleavaldus toimus 5. septembril 2011 Tallinnas Haridus- ja Teadusministeeriumi Tallinna hoone juures Tõnismägi 11. Meeleavaldusel osales ligikaudu 60 inimest.