Programmi esimesse lendu kandideerivad üheksa kõrgkooli lõpetajad, kellest ligikaudu pooled on õppinud Tartu Ülikoolis. Iga neljas huvilistest on omandamas või on juba omandanud magistrikraadi.

Õpetamise sooviga noori on peaaegu igalt elualalt - kokku rohkem kui neljakümnelt erinevalt akadeemiliselt erialalt. 35% kandidaatidest on kõrgkoolides õppinud reaalteadusi.

Noored Kooli programm on teadvustanud õpetajaameti võimalusi ka neile, kes varem sellele ei ole mõelnud. "Olen tähele pannud, et mitmed noored isegi ei kaalu õpetajaametit enne, kui keegi neid sellele mõtlema ei suuna," kirjutas oma avalduses üks kandidaatidest.

David Rebane, Noored Kooli tegevjuht, on rahul nii avalduste arvu kui ka kvaliteediga.

"See on meie esimene tegevusaasta, mistõttu on rõõm eriti suur selle üle, et programmi sõnum on ühiskonda jõudnud ning seda on oluliseks peetud," ütles Rebane. "Kandidaadid on tugevad," lisas ta.

Pärast avalduste sõelumist toimuvad eelintervjuud, järgnevad rühmatööd ja esimene proovilepanek õpetajarollis.

Noored Kooli programmi 15-20 õpetajat valitakse välja mai teiseks nädalaks ning kooliteed alustavad nad koos õpilastega 1. septembril.

Noored Kooli on haridusprogramm, mille eesmärk on tuua teotahtelised, motiveeritud ja võimekad noored kooli ning aidata kaasa õpetajaks olemise väärtustamisele ühiskonnas.

Programmi asutajad on Heateo Sihtasutus ja Hansapank, algatusele aitab kaasa üle kümne juhtiva Eesti ettevõtte.