Kõrged kütusehinnad on sundinud prantslasi mõtlema välja erinevaid võimalusi, kuidas hoida raha kokku, teatas RIA Novosti.

Bordeaux` talupidajad segavad diiselkütusele juurde kõrgrafineeritud päevalilleõli. Oma tegu põhjendavad nad sellega, et liiter kütust maksab 1,4 eurot aga liiter päevalilleõli kõigest 90 eurosenti. Kütuse kvaliteedi üle ei ole veel keegi nurisenud. Kuid kohalikud tootjad kardavad riigi sanktsioone, kuna kütusele on kehtestatud maksud aga taimeõlile veel mitte.

Rhone maakonnas on hakatud kokku hoidma laste pealt. Seal asendati autobussid omapäraste pedibus-idega ehk jalgsi bussidega. Külades kogutakse lapsed bussipeatusesse kokku ning liigutakse täiskasvanud juhi saatel jalgsi kolonnis järgmise külani ning nii edasi, kuni jõutakse kooli.

Ida-Prantsusmaa linnas Colmaris on linnavalitsus jaganud igale perekonnale jalgrataste ostmiseks toetust 100 eurot. Linnale läheb see maksma ligi 3 miljonit eurot, kuid väljaminekut põhjendatakse keskkonna säästmisega ning elanike raha kokkuhoidmisega.

60 protsenti Prantsusmaa kütuse hinnast moodustavad erinevad aktsiisid ja riik ei plaani neid vähendada.