Laupäeval Soome-Ugri maailmakongressil toimuvat Vene ja Eesti presidendi kohtumist kommenteerides ütles Paet, et ei oleks hetkel väga agar suuri lootusi loopima, kuna kõigepealt tuleks selgeks saada, millised on Vene riigipea soovid.

„Meie huvides on omada vähemalt normaalseid suhteid Venemaaga, oleme valmis käsitlema kõiki teemasid, ka probleemseid,“ rääkis välisminister.

Paeti sõnul on viimased aastad olnud sellised, kus kõiki võimalusi Eesti-Venemaa suhete parandamiseks pole ära kasutatud. „Peamiselt tahte puudumise tõttu,“ arvas minister.

Kahe riigipea ääretut harva suhtlemist ei pea Paet kuigi normaalseks ning taunis ka asjaolu, et iseseisvusaja jooksul pole Eestis käinud üksi Venemaa president ega peaminister.

Ka peaminister Andrus Ansipi sõnul on hea, et kohtumine aset leiab, kuid halb, et seda varasematel aastatel liiga sageli juhtunud pole. „Kohtumise fakt iseenesest on hea ja annab lootust, et suhted paranevad, kuid ühelt tunniajaliselt kohtumiselt liiga palju oodata ei maksaks.“

Peaminister rõhutas, et Eesti majanduslikud huvid on tegelikult seotud eelkõige Soome ja Rootsi, mitte Venemaaga, kuid heanaaberlikke suhteid sooviksime loomulik kõigi oma naabritega.