Mitsubishi Lancer WRC roolis kihutanud Urmo Aava juhtis võistlust esimesest kiiruskatsest alates ja finišis oli tema edumaa teise koha saavutanud, N-rühma võidu noppinud Venemaa noore rallisõitja Jevgeni Novikovi ees kolm ja pool minutit, teatas Eesti Autospordi Liit.


Kahjuks katkestasid kolm ülejäänud WRC-autoga stardis olnud rallisõitjat, kellest Urmo Aavale ehk kõige enam oleks konkurentsi pakkunud Jari-Matti Latvala, kes aga praktiliselt viimasel minutil oli sunnitud mootoririkke tõttu võistlusest loobuma. Jukka Ketomäki ja Jaan Mölder juunior jätsid võistluse katki ralli teisel päeval tehnilistel põhjustel.


„Võistlus oli kiire ja raske ning ega ta väga kerge polnud,” kommenteeris Urmo Aava. „Eks nii mõnigi võib-olla kirus liiga kiireid katseid, aga tegelikult oli võistlus päris nauditav.”


Tõelist pinget pakkus aga heitlus N-rühma parimatele kohtadele, sest taas olid ju mängus Eesti meistrivõistluste punktid. N-rühma võidu pärast jagelesid kuni teise võistluspäeva viimaste katseteni Jevgeni Novikov ja Priit Saluri. Lõpuks oli Saluri siiski sunnitud tunnistama Venemaa noorsportlase paremust.


„Viimasel kolmel kiiruskatsel võtsime hoo maha, sest keskreduktorist hakkas kostma väga kahtlasi hääli ja ei tahtnud katkestamisega riskida,” tunnistas Priit Saluri. „Kuigi kohaga olen rahul, enda sõiduga päris rahule ei jäänud. Aga tuleb tunnistada, et Novikov on ikka väga kiire.”


Rainer Aus, kes enne Otepää rallit oli meistrivõistluste liider, pidi seekord leppima alles N-rühma 7. kohaga. Põhjuseks olid probleemid tehnikaga juba võistluse esimesel päeval, mil turborikke tõttu kogunes parimatele kaotust üle minuti. Sellega tõusis N-rühmas meistrivõistluste liidriks Novikov, kelle on nüüd kokku 45 punkti Ausi 43 vastu.


Kolmandal kohal on punktitabelis Saluri 32 punktiga, esikuuikusse mahuvad veel Otepääl tubli sõidu teinud ja N-rühma kolmanda koha saavutanud Egon Kaur 25 punktiga, Ats Remmelg 22 punktiga ja Margus Remmak 15 punktiga.


Suures A-rühmas lõpetas Urmo Aava järel teise kohaga Jaanus Murakas, kes üldarvestuses saavutas 13. koha. Saavutatud teise koha punktid aga tõstsid Jaanus Murakase oma klassi liidriks meistrivõistluste arvestuses.


Väga head kiirust näitas taas Otepää rallil alla 2-liitriste kaheveoliste autode arvestuses võitnud Ott Tänak, kes üldarvestuses lõpetas koguni 9. kohaga. Kuna tema peamine konkurent meistrivõistluste punktitabelis Aigar Pärs katkestas, siis tõusis Tänak oma konkurendist vaid ühe punkti kaugusele, punkte oli vastavalt Pärsil 40 ja Tänakul 39.


Rahvuslikus rühmas jätkus duell Einar Laipaik kontra Lembit Soe, kus taas jäi peale Laipaik ja suurendas sellega oma edumaad punktiarvestuses kuuele punktile.


Kahjuks juhtus Otepää rallil üks raske avarii rallipaariga Priit Ollino – Mario Romandi. Mõlemad viidi ränga õnnetuse järel haiglasse, kus Priit Ollinol tuvastati kahe selgroolüli vigastus ja Mario Romandil kaelalülivigastus. Arstide sõnul pole vigastused eluohtlikud.