Võib-olla ka ei passi, kuid hindade alanemisest Selver märku ei anna. Kõik läheb niigi hästi, nagu neist aru saada võib. (ETK teeb kohati niigi heategevust ning aitäh neile selle eest.)

Eks Maxima ajab endiselt oma Wal-Marti poliitikat ning kõik me ju teame, mis Wal-Martist sai…

Igatahes pidin ma möödunud nädalavahetusel ühes Rimis olles silmad täiesti punni ajama, sest ei võinud olla – sellised kaubad ja nii odava hinnaga. Ostsin kohe mitu tükki, kuna jumal teab, millal selline võimalus avaneb.

Ei jaksa ära oodata, millega üllatab Prisma, sest… pürgida teiste selverite seas toidukorvi hinnaliidriks, kõlab väga ahvatlevalt. Panen ju minagi korvi parasjagu just neid asju, millel sooduskampaania käimas. Konservatiivsus ei ole markide ega maitsete osas veel külge hakanud ning loodetavasti ei hakkagi. Ainult kvaliteedi ja hinna suhe loeb.

Säästumarket, ah jaa, kuulub ju ka Rimile. Eile ütles Rimi Eesti juht selgelt välja, et see kaubakett peab jääma üleüldiseks Eesti hinnaliidriks toidukaupade seas. Kui langetavad hindu teised, langetab ka Säästumarket. Kui teised langetavad veel rohkem, langetab Säästumarket veel rohkem. Ning kui teised langetavad veel ja veel rohkem, siis langetab Säästumarket hindu veel ja veel rohkemgi. Ja kui... Kaupade tarnijad küll oigavad, aga elavad üle, sest müüdavad kogused on meeletud. Pealegi on olemas keegi tarbija, kes tahab kallinevate kommunaalmaksete ja kindlate pangalaenumaksete kõrvalt ka elada.

Pidavat olema selline asi nagu kliendi lojaalsus kauplusele. Mina ei ole seda veel tunnetanud. Ehk annab majanduslangusest hoogu saav hinnasõda sellest tundest rohkem aimu saada. Loodan, et kauplused vajutavad muuhulgas põhja ka oma siira nunnumeetri ning tavainimese elu on siis ehk paremgi, kui nn hindade kõrgaegaegadel.
Nii palju siis tarbija rõõmudest. Järgmine kord analüüsime naisteriiete ja autoturgu.