Mõnikord tasub unustada stampmõtted ja püüda läheneda asjadele teisiti – olgu siis käsil kodu sisustamine, mõni otsustav tööalane samm või midagi muud.

Sel nädalal piilume maailma pisimasse disainipoodi, mis on ära märgitud ka Guinnessi rekordite raamatus. Poe omanik ja asutaja on kunstnik, lätlanna, kes aastaid tagasi Perugia tänavatel salle müüs ja oma poest unistas. Rahakott ei võimaldanud oma poodi luua, kuid appi tuli loovus ja julgus raamist välja mõelda. Kord tänaval jalutades märkas kunstnik kõigest ühe ruutmeetri suurust äripinda ja nägi selles elu võimalust.

Läheme külla Haus Galerii galeristi Triinu Soikmetsa hingega koju, mille sisustamisele on lähenetud äärmiselt loovalt ja leidlikult. Tallinna tüüpi majja sisse seatud korterist leiab hulga oma kätega korda tehtud vanu ja armsaid mööblitükke, sest kodu ei pea ju alati sisustama kiirmoemööbliga ja viimaseid trende järgides.

Kuna käes on kevad ja looduse tärkamise aeg, on paslik ka aiatöödele mõelda. Ja katsetada võiksid needki, kes pole ealeski näppu mulda pistnud, sest tomateid, kurke ja maitsetaimi saab kasvatada ka linnakorteris aknalaual. Tähtis polegi niivõrd tulemus, kuivõrd rõõm uute asjade katsetamisest ja avastamisest. Jagame algajatele aiapidajatele nõu, kuidas uue hobiga algust teha ja millele tähelepanu pöörata.

Mõtte- ja teojulgust!