Kohtumine kestis üle kahe tunni ning selle aja jooksul vaagiti mõlema erakonna programmilisi seisukohti. Eesmärk oli selgeks teha, kas on teemad ja seisukohad, mis oleksid tulevase koostöö valguses ühele või teisele osapoolele vastuvõetamatud.

Põhjalikumalt peatuti tänasel kohtumisel sotsiaalpoliitika, hariduse ja kultuuri teemadel. Läbirääkimisi jätkatakse järgmisel reedel, mil arutelu jätkub regionaalpoliitika, kodakondsuspoliitika ning majanduse ja maksude teemal.

„Erakondade ühinemisest on täna veel vara rääkida,“ märkis Mikser pärast kohtumist. „Kui oleme oma erakondade programmilised seisukohad läbi käinud, jõuame ka nende arutluste juurde, millised võiksid olla meie edasise koostöö vormid.“

Sotsiaaldemokraate esindasid kohtumisel esimees Sven Mikser, peasekretär Indrek Saar ja juhatuse liige Vadim Belobrovtsev. Vene erakonda esindasid esimees Stanislav Tšerepanov, aseesimees Gennadi Afanasjev ja juhatuse liige Oksana Bugajtšuk-Kekelidze.

Vene erakonna Eestis (VEE) juht Stanislav Tšerepanov on varem öelnud, et esialgsed konsultatsioonid sotsiaaldemokraatidega on läinud edukalt ja ühisosa sotsidega osutus päris suureks.