Loosinumbri 1 sai endale Ukrainast Mariupolist pärit, aga Poolat esindav Michael Krivoruchko, kes praegu õpib Londonis Kuninglikus Muusikaakadeemias. Number 2 on Sergei Ivanov Venemaalt, kes praegu on Gnessinite-nim Muusikaakadeemia üliõpilane Moskvas. Kolmandana alustab homme avavooru esinemist Yang Wang Hiinast, kes on juba Beijingi keskkonservatooriumi õppejõud. Viimastena mängivad avavoorus 12. novembri pärastlõunal nr 40 jaapanlanna Takako Miyazaki, nr 41 Soomes elav Samvel Margarjan ning nr 42 konkursi „pesamunana“ selle noorim osavõtja, dirigent Erich Kõlari 17-aastane pojapoeg Johan-Eerik Kõlar.

Avavooru kuulamised algavad 10. novembril kell 9 EMTA kammersaalis, kolmel hommikul samal ajal, igal päeval mängib 14 osavõtjat.

Eestit esindab 12 konkursanti, Johan-Eerik Kõlari kõrval Maria Aru, Sten Heinoja, Kristi Kapten, Kirke Karja, Holger Marjamaa, Aleksandra Mazurkevitš, Karl Peterson, Johan Randvere, Kristiina Rokashevich, Maksim Štšura ja Jakob Teppo.

Peale Eesti on osavõtjaid veel 12 riigist: Läti, Lõuna-Korea, Poola, Inglismaa, Leedu, Valgevene, Holland, Venemaa, Hiina, Soome, Jaapan ja Rumeenia. Konkursantide seas on meie lõunanaabritest Lätist 3 ja Leedust 3 pianisti, Soomest 5 pianisti ning Venemaalt 4 pianisti.

Seekordses žüriis on professorid Tigran Alihhanov Moskvast, Peep Lassmann Tallinnast, Yang Ming Beijingist (oli žüriis ka eelmisel korral), John O'Conor Iirimaalt ning Erik T. Tawaststjerna Soomest.

Saali fuajees on müügil konkursi bukletid, kus on sees ka hiljem loobunute fotod ja elulood. Veel läinud nädalavahetusel oli tulejaid 51, ka Lõuna-Aafrikast, Horvaatiast ja Taanist.

Esimene Tallinna rahvusvaheline pianistide konkurss toimus 2006. aasta juunis ning selle võitis tollal 19-aastane Mihkel Poll. Siis oli konkursil osalejaid 28 noort pianisti üheteistkümnest riigist.