"Me oleme ka öelnud, et pole sellega nõus ja näeme selles ohtu töötukassa autonoomsusele," lausus Paavel. "Töötuskindlustuse jaoks pole selline ümberkorraldamine meie hinnangul kuidagi vajalik, meil alles oli kogemus, kus praegu toimiv süsteem elas möödunud kriisi edukalt üle."

Paavel tuletas meelde, kuidas 2009. aasta alguses tekitas kiirelt kasvanud tööpuudus töötukassale sissetulekutest kolm korda suuremad väljaminekud. "Raha oli tollal reservidest kohe võtta ja me ei tekitanud riigile lisakoormust," lausus Paavel.

Tollal tõsteti järsult töötuskindlustusmakset, mis praegu on töötajale 2,8 protsenti ja tööandjale 1,4 protsenti palgast, mistõttu töötukassa maksevõime taastus ja praeguseks koguneb töötukassasse pidevalt raha juurde, mida pannakse tallele.

Isegi praeguse üsna kõrge tööpuuduse käigus on töötukassa eelarve ülejäägis. Kas selle põhjuseks oli lihtsalt soov saada valitsussektorisse raha juurde ning praeguse sammuga korjab rahandusministeerium töötukassalt raha uuesti ära?

Paavel leidis, et kui asjad on nii, siis sel juhul kaotab töötuskindlustusmakse oma mõtte ja siis peaks töötuluskindlustuse lihtsalt lülitama riigieelarvesse.