"Peame olema kättesaadavad oma partnerülikoolide ja ettevõtete kõrval, kus maailma tippettevõtjad tehnoloogiaid arendavad ning koos riskikapitalistidega rahastavad,” lisas ta.

TTÜ teeb aktiivselt koostööd maailma tippülikooli Berkeleyga. Täna on rõhk ühisel teadustööl ning üliõpilasvahetusel. Senisest tihedamat ühist õppekavade ning teadusuuringute edendamist on TTÜ tulevikus tegemas Stanfordi ülikooliga. Mõlema ülikooli professorid on järgmise aasta kevadel TTÜs loenguid andmas ning üliõpilasi juhendamas.

TTÜ on sel nädalal väljas oma infostendiga New Mexico, Stanfordi ja Berkeley ülikoolides, kus tutvustatakse TTÜ teadustööd ning õppimisvõimalusi. Praegu on TTÜs ligi 800 välistudengit, kes õpivad 15-l inglise keelsel õppekaval.

Sel nädalal töötavad Silicon Valleys TTÜ innovatsiooni ja rahvusvahelistumise prorektor Alar Kolk, materjalitehnika instituudi direktor professor Renno Veinthal, rahvusvaheliste suhete instituudi direktor professor Peeter Müürsepp, arvutitehnika instituudi vanemteadur Gert Jervan ja Põhja-Ameerika ülikoolide teabekeskuse juhataja Eha Teder.

Tehnikaülikooli USA esindus asub Silicon Valleys 440 N.Wolfe Rd. Sunnyvale, California 94085. Esindusega samas majas alustas oma edukat teekonda Google. TTÜ esindust saavad kasutada ka TTÜ linnakus ligi 200 ettevõtet, kes ka igapäevaselt ülikooliga koostööd teevad.