Positiivsena tõi ta välja selle, et enam ei arvata nagu võtaks puu- ja köögiviljade toiduks valmistamine liiga kaua aega. Samuti on vähenenud nende osakaal, kel nappis ideid toitude tegemiseks. Siin võib oma osa mängida ka rohked toidublogid internetis.

Eestlased tarbivad puu- ja köögivilju ikkagi veel väga vähe. Mullu sõi 6-7 päeval nädalas köögivilju 21% täiskasvanutest, kolmandik sõi neid kõigest 1-2 päeval nädalas.

Värskeid puuvilju söödi veidi sagedamini – 27% täiskasvanutest sõi neid 6-7 päeval.

Eesti elanike seas on üha kasvav probleem ülemäärane kehakaal. Kümne aasta jooksul on ülekaaluliste või rasvunud naiste osa suurenenud 41%-lt 45%-nin ning meestel 43%-l 54%-ni.

Tervislikuks toitumiseks pole Pitsi sõnul vaja rohkem kui süüa päevas viis peotäit puu- või köögivilja.