Värve jagus ohtrasti 10.–13. jaanuarini Frankfurdi tohutu suures messikeskuses peetud rahvusvahelisel tekstiilimessil „Heimtextil 2017”. Kohapealt kaasa võetud muljed on võrratud: kolme päeva jooksul sai katsuda nii palju kangaid, kui hing ihkas. Tegelikult oli asi katsumisest palju enamas, sest tehnoloogia on ka selles vallas meeletult arenenud ja paljusid kangaid sai pimesi tunnetada. Just nimelt: kanga struktuur oli selgesti tunda ja paljud mustrid loodusest kopeeritud. Näiteks puukoor elab oma elu ka tekstiilis ja miks mitte sinu toas akna ees, põrandal või padjas.

Messi värvigamma oli mõistagi kirju ja seda leidus igale maitsele, kuid nagu igas värvidest mõjutatud valdkonnas, hakkasid ka tekstiilimessil ikka rohkem silma just uue hooaja trendivärvid.

Alanud aasta põhivärv on sinine ja selle hallikamaid variatsioone leiab ka meie koduloost. Pedantselt ja kaunilt on oma kodu kujundanud Lena Laur, kelle mõnus pesa on keset pealinna. Kuidas valmib üks läbimõeldud kodu, kui ise oled sisekujundajaks?

Huvitavaid värvikooslusi kohtab ka Margit ja Harry Kõrvitsa uues kodus, kuhu piilume meie „10 küsimuse” rubriigis.

Valgust leiab disainer Tõnis Vellama isikunäituselt „Tule valguses”, kuhu soovitan kindlasti minna. Meil luuakse üldse palju head ja kvaliteetset disaini, nii et kodumaisega saab sisustada terve kodu. Mõned näited on ka tänases lehes.

Värvi ja valgust!