Austraaliat ja Tasmaaniat lahutavas Bassi väinas asuv väike Kingi saar võitleb metskassiuputusega: loomad kipuvad hävitama saarel elavat haruldast papagoiliiki, kirjutab Daily Telegraph. Seega on kassijahile asunud kohalik rahvuspargivalvur ja kütt Nigel Burgess.

Proua Robyn Eades’il (60) on Burgessiga kokkulepe: mees paneb tapetud kassid sügavkülma ja viib need korra nädalas prouale koju. Naine sulatab kassid üles, nülib nad ning pargib ja värvib nahad. Seejärel õmbleb proua Eades neist talvemütse, kotte ja muudki. Proua näputöö on menukas, tellimusi tuleb koguni nii kaugelt kui Siberist.

„Mulle näib, et ma päästan neid. Nad elavad minu loomingus igavesti,“ räägib Eades. „Saarel ei ole minu tegevuse suhtes vastumeelt. Kassid on siin saarel probleem ja mina muudan nende nahad millekski kasulikuks.“

Burgess möönab siiski, et aeg-ajalt ja kogemata on tema ohvriks langenud ka mõni ontlik kodukass. „Kui kass on minu lõksupuuri sattunud, siis ma lasen ta maha,“ rääkis mees, kes meelitab metskasse oma puuridesse halvaksläinud juustuga.