„Kui oleksin noorena küsinud vanavanematel, kas kahel mehel peaks olema õigus abielluda, oleksid nad arsti kutsunud. Nad oleks arvanud, et ma olen hulluks läinud. Kui aga näeksite mu vanemaid praegu, siis nende meelest on see täiesti normaalne ja aktsepteeritud, et kaks meest või naist abielluvad. See on juhtunud viimase 30 aastaga.“

„Ühiskonnad muutuvad ja mõnikord peavad poliitikud võtma juhtohjad. Minu erakond oli Hollandis esimene, mis tegi kampaaniat võrdsete õiguste jaoks selles vallas. Sest me räägime just võrdsetest õigustest, täiskasvanute õigusest abielluda vaatamata soole,“ arutles Timmermans Eestis hetkel aktuaalsel teemal.

„Olles seadusandluses julge ja seistes selle eest, mida peetakse õigeks, mõjutab ka ühiskonda. Mõnikord võib olla ka paar sammu ees avalikust arvamusest, aga pärast on näha, et see töötab, sest inimesed mõistavad, et see teeb paljusid inimesi õnnelikuks. Ja see on ka selle mõte. Ehk siis lahendada praktilised küsimused nagu, mis saab kui üks pool peaks surema. Ja see töötab Hollandi ühiskonnas väga hästi,“ võttis Timmermans teema kokku.

Loe homsest Eesti Päevalehest eksklusiivintervjuud Frans Timmermansiga, kus Hollandi välisminister avaldab arvamust laiemate sanktsioonide kehtestamisest Venemaale ja NSA skandaali mõjust lääneriikidele.