„Ta pole otseselt keeldunud ütluste andmisest. Praegu proovime leida lahenduse, et kuidas ta oma kihlvedu kaotama ei peaks,“ lisas ta.

Talviku sõnul ei saa Seliga päris suvalises kohvikus ka vestelda, kuna ütlused tuleb eeskirjade kohaselt salvestada.

„Probleemsem on see, et põhikangelaste ehk juhatuse liikmete Allan Kiili ja Ain Kaljuranna advokaadid on meile saatnud eitava vastuse. Saatsime korduvkutse, eilseks pidid vastma aga pole vastanud. Siinkohal me kindlasti ei lepi, et meid saadetakse pikalt,“ rääkis Talvik, kelle sõnul on vahendeid ja võimalusi nendega kohtumiseks veel küll.

Seli käes küsiks Talvik kõikide nende kahtlaste episoodide kohta, mis tema nõukogus oleku ajal Tallinna Sadamas aset leidnud on. „Seli on võtmeisik, ilma temata oleks raportis suur auk. Ma arvan, et kindlasti saame temaga vestelda, kuid küsimus on selles, kui jonnakad meie oleme ja kui jonnakas on tema,“ lisas ta.

Talvik rõhutas, et sisulist keeldumist ei ole Seli poolt siiski tulnud. „Võib-olla on see mäng mingi sisulise eitamise varjamiseks?“ mõtiskles ta.

Riigikogu uurimiskomisjon võimalike korruptsiooniriskide tuvastamiseks aktsiaseltsis Tallinna Sadam moodustati mullu oktoobris. Uurimiskomisjoni eesmärk on välja selgitada, millised olid AS-i Tallinna Sadam juhtkonnas toimunud võimalikku korruptsiooni soodustanud asjaolud ning nende mõju ettevõtte juhtimisele, toimimisele ning riigi omanikuhuvidele.