Kohtulikul uurimisel tuli ilmsiks, kuidas roiskunud laip leiti ja mis viis selleni, et ühe mehe elutee pidi üldse katkema.

Ohver Ivan (nimi muudetud – toim) leiti Lennuradari tee lähistelt kraavist, kõhuli maas. Tema ümber olid kaabliga kinnitatud punased tellised, mis pidid laipa hoidma laipa vesise kraavi põhjas.

Kahjustused peapiirkonnas olid kriminalistidele nähtavad juba sündmuskohal - koljuluu oli killustunud, roiskumisele vaatamata võis kõrvataguses piirkonnas märgata ka verevalumit, mis pidi tekkima enne surma. Uurimisel selgus, et oktoobris leitud laip oli kraavis vedelenud augusti keskpaigast alates.

21. august


Päeval, mil ülejäänud Eesti toibus riigi taasiseseisvumise kolmekümnenda aastapäeva tähistamisest, läks toona 41-aastane Artur Rätsep koos elukaaslase Tatjanaga (nimi muudetud – toim) poodi viina ja süüa ostma, rääkis naine uurijatele oktoobris, kui paarike tapmises kahtlustatavana kinni peeti. Kohtus loobus Tatjana ütluste andmisest, kuid ette loeti tema eeluurimise ajal antud tunnistus.