Uudis Heurteli suusõnalisest lepingust Zenitiga tuli juba juuli lõpus, aga ametlikult midagi välja ei kuulutatud. Põhjuseks oli Prantsusmaa korvpalliliidu tingimus, mille järgi ei saa Venemaal leiba teenivad pallurid koondises mängida.

33-aastane Heurtel jäigi EM-finaalturniiri ajaks kirjade järgi vabaagendiks. Prantsusmaa portaal BeBasket kirjutas, et suure tõenäosusega sõlmib Heurtel siiski Zenitiga lepingu. Basketnews lisas, et Zenit ootab pingsalt, millal Heurtel kontrahtile allkirja paneb.

Sellega rikuks Heurtel Prantsusmaa alaliiduga tehtud kokkulepet. „Kõigil Prantsusmaa koondisesse valitud mängijatel tuleb alla kirjutada dokumendile, kus seisab, et nad ei ole praegu ega ka tulevikus seotud Venemaa või Valgevene klubidega seni, kuni konflikt Ukrainaga kestab. Kui mängija seda ellu ei vii, ei osutu ta järgmistele rahvusvahelistele võistlustele valituks, sealhulgas 2024. aasta Pariisi olümpiamängudele,“ teatas korvpalliliit augusti alguses.

Tänavu jäid Prantsusmaa koondisest välja Moskva CSKA-ga liitunud Livio Jean-Charles ja Kaasani Unicsiga lepingu sõlminud Louis Laberyie.

Ükski Venemaa klubi ei saa algaval hooajal eurosarjades osaleda. Nii piirduks Heurtel Zenitis ainult VTB Ühisliiga mängudega. EM-il hõbeda võitnud Prantsusmaa koondises oli Heurtel selge põhimees. Ta viskas keskmiselt 10,4 punkti ja andis 7,1 korvisöötu.