08.10.2022, 15:00
Tippkokk Dmitri Fjodorov: toiduvalmistamine ei ole spordivõistlus, et paned taimeri käima ja selgitame võitja välja
„Läksin restorani Ruhe tööle veebruaris, ja kui mais oli kõikidel hindadel 30% juures, siis oli see paras šokk,“ sõnab tippkokk Dmitri Fjodorov. „Palju tuli ümber teha.“
FOTO:
Kui Sillamäelt pärit Dmitri Fjodorov (30) Tallinna teeninduskooli õppima tuli, oli seal tulevaste kokkade õpetamiseks neli rühma: kaks vene- ja kaks eestikeelset, igaühes 32 inimest. Enda grupist on Dmitri praegu ainus, kes siiani veel kokatööd teeb. Mõnel polnud motivatsiooni restoraniköögis tööle hakata, mõni kaotas selle soovi koroonaajal, kui söögikohtade tulevik tundus tume.