Aguraiuja loodab, et kunstihoone aitab pisutki märkimisväärset probleemi leevendada. „Lasnamäe on kindlasti põnev koht, sest seal on kõige rohkem eesti keelt emakeelena mittekõnelevaid inimesi. Meie Lasnamäe paviljoni ümbrus tundub kui ääremaa, kuid samal ajal on see siiski Eesti kõige tihedama asustusega piirkond. Oleme juba välja töötanud haridusprogrammid, millega kavatseme Lasnamäel tugevalt jätkata. Samuti oleme maha võtnud kõige lihtsama külastusbarjääri ehk näitusepileti, sest Kunstihoonet saab Lasnamäel külastada tasuta.“

Paviljoni avanäitusel „Mis saab neist armsatest tüdrukutest?“ osalevad oma teostega Merike Estna, Alexei Gordin, Elin Kard, Edith Karlson, Alice Kask, Vassa Ponomarjova, Anu Põder, Maria Sidljarevitš, Anna Škodenko ja Johanna Ulfsak. Kuraator on Tamara Luuk.

Väljapaneku peamiseks lähtepunktiks on Eestis elavate eesti- ja venekeelsete kunstnike võimalikult ausad ja isiklikud reaktsioonid usaldus- ja kliimakriisidele, sõdadele ja pandeemiatele, traditsiooniliste peresuhete tasakaalutusele ning sellele, milleks nende poolt tekitatud pinged on moondunud meie kõige intiimsemates tundesoppides.

Paviljoni avanäitus jääb külastajatele avatuks kuni 5. veebruarini 2023.

Vaata galeriist, milline näeb välja uus paviljon ning esimene näitus!