Festivali fookuses on välisartistide ja Eesti muusikute koostööd. Festivali peaesineja, päikseline USA bassivirtuoos ja laulja Richard Bona esineb 6. detsembril Alexela Kontserdimajas koos Estonian Dream Big Bandiga Siim Aimla juhatusel. „Bona on maailmakodanik, kelle repertuaaris on muusikat igast ilmakaarest, kuid kõige südamelähedasem on talle sünnimaa Kameruni muusika. Bona kontsertide soe ja humoorikas õhkkond loob erilise sideme muusiku ja publiku vahel,“ kinnitab festivali programmijuht Anne Erm.

Marvi Vallaste

Islandi pianist Eydís Evensen astub festivalil üles koos keelpillikvartetiga Prezioso; Maria Faust, Taani plokkflöödivirtuoos Michala Petri ning Tallinna Kammerorkester Tõnu Kaljuste juhatusel toovad publikuni Fausti uudisteose „Si vis amari, ama“. Trios „State of Flow“ musitseerivad koos saksofonist Lauri Kadalippuga Euroopa tippklassi muusikud, Saksa pianist Florian Weber ning Poola multiinstrumentalist Bodek Janke löökpillidel. Tallinna Toomkirikus esitavad traditsioonilisi jõululaule eelmisel nädalal ilmunud duoalbumilt „Christmas Songs“ tunnustatud Norra muusikud saksofonist Trygve Seim ning pianist Andreas Utnem. Trio Darrifourcq/Hermia/Ceccaldi toob meieni Euroopa nüüdisjazzi värske hinguse ning Ameerika vokaaljazzi parimaid traditsioone esindab lauljatar Dana Masters.

Marvi Vallaste esitab kavas „Tribute to Natalie & Nat King Cole“ aegumatuid r’n’b ja jazzilugusid isa ja tütre Cole’ide repertuaarist. See pole See Trio toob publikuni Eesti tuntumad estraadilaulud värsketes seadetes. Raul Vaigla lõpetab oma 60. sünnipäeva-aasta pidustused koos MUBA bigbandi ning sõprade-muusikute Marie Vagla, Robert Linna ja Tero Saartiga ning Raul Sööt toob lavale kava „Sümbioos #2“ koos EMTA sinfonietta, jazzansambli ning solistidega.

Jõulujazzi lõppkontserdil saab esmakordselt teoks Vene Teatri ja Jazzkaare ühisprojekt „Vene Teater laulab jazzi“, kus astuvad üles Vene Teatri laulvad näitlejad ning tuntud jazzmuusikud, tuues publikuni jazziklassika pärleid uutes seadetes.

27. korda toimuv festival Jõulujazz 2022 teeb hingele head 25. novembrist 18. detsembrini. Kokku toimub festivalil 16 kontserti kolmes linnas ning esinevad muusikud 9-st riigist. Tutvu festivali kava ja artistidega Jazzkaare kodulehel. Pileteid Jõulujazzile saab osta Piletilevi müügipunktidest ja kodulehelt www.piletilevi.ee.