Solistidena teevad kaasa oma põlvkonna üks silmapaistvamaid pianiste Eestis Irina Zahharenkova ning Soomes hinnatud löökpillimängija Vladimir Belov.
Kahe orkestri ühendamine lubab esitada teoseid, mida oma tavaliste koosseisudega teha ei saa. Kavas on Faschi barokkstiilis süit ja Martinů topeltkontsert, mis toovad esile kollektiivide võime mängida väga mitmekesist repertuaari. Õhtu krooniks on noore Richard Straussi „Burlesk“ – üks helilooja lemmikteostest – ja „Reisefieber und Walzerszene“ („Reisipalavik ja valsistseen“) süidist „Neli sümfoonilist interlüüdi ooperist „Intermezzo““

Kymi Sinfonietta ja Tallinna Kammerorkester on jõud ühendanud varemgi. 2015. aastal, mil tähistati kahe linna sõprussuhete 60. aastapäeva, astuti ühisorkestrina lavale Kotkas, kavas Jean Sibeliuse ja Arvo Pärdi looming, ja Tallinnas, kus esitati Elleri, Tubina ja Sibeliuse muusikat.

Nüüdne tuur on jätk eelnevale, kannab edasi Eesti-Soome kultuurikoostöö traditsioone ning tähistab Tallinna linna ja Kotka linn enam kui 65 aastat kestnud sõpruslinnade koostööd.