10.12.2022, 13:21
Sommeljee: jõuluajal anna võimalus Eesti ja Ukraina veinidele
(6)„Pole olemas head ega halba veini. On veinid, mis maitsevad, aga eri olukordades erinevalt,“ tõdeb kultuuriajakirjanik ja sommeljee Keiu Virro.

Keiu Virro soovitab jõululaual proovida ägedamaid veine, midagi toredat ja pidulikku.
FOTO: | Delfi Meedia
Kui varem tõmbasid veinid poeriiulil Keiu Virro (35) tähelepanu eelkõige välimusega, siis nüüd, eksperdina kiikab ta veini valides etiketi tagumisele osale. „Vaatan ikka riike ja viinamarju ning kohe hakkab mingi lugu peas jooksma. Veiniga seotud lood ja teadmised muudavad kõik nii palju huvitavamaks. See on nagu õppida uut keelt ja hakata siis esimest korda jutust aru saama. Kõiki sõnu veel ei mõista, aga kontekst jõuab juba kohale.“