Sel nädalavahetusel on võimalik osaleda publikutuuril laupäeval, 18.02 kell 13.00 ning kuraatorituuril pühapäeval, 19.02 kell 13.00.

Näitusega kaasneb trükis, mis kutsub lugejaid ümber mõtestama suhet tegelikkuse virtuaalmõõtmetega, küsides, kuidas saaks virtuaalreaalsus arvuti abil loodud avaliku ruumi kõikvõimalikes vormides kaasa aidata praegustele poliitilistele ja sotsiaalsetele aruteludele ning millised on virtuaalreaalsuse võimalused kunstis. Trükisest leiab nii kuraatorite mõtted kui ka kunstnike ja eri teoreetikute esseed.

Näitusel toodud materjal keskendub just Kesk- ja Ida-Euroopale ning teemanäitusel eksponeeritakse projekti „Teisel pool mateeriat“ residentuuriprogrammis valminud kunstiprojekte. Näitusel osaleb meie kunstnike kõrval ligi 20 väliskunstnikku: Kristaps Ancāns (LV/UK), Zach Blas (US/CA), Guim Camps (ES/CO), Ami Clarke (UK), Dennis Dizon (PH/ES), Laureta Hajrullahu (XK), Hanna Hildebrand (IT/CH), Laura Kuusk (EE) & Camille Laurelli (FR/EE), Olson Lamaj (AL), Andrii Linik (UA), Anna Manankina (UA/DE), Alyona Movko-Mägi (EE), Bahar Noorzadeh (CA/IR/UK), Shelley Odradek/ Katie Zazenski (US/PL), Kirill Savchenkov, Tomo Savić-Gecan (HR/NL), Jonas Staal (NL/GR), Ivar Veermäe (EE/DE) ja Ksenia Yurkova (RU/AT).

Näitus on valminud rahvusvahelises koostöös uurimisprojekti „Teisel pool mateeriat“ („Beyond Matter“) raames, mis viib kultuuripärandi ja areneva kultuuri virtuaalreaalsuse piirile. Tallinna kunstihoone on projektis osalenud 2019. aastast ning näitus ja selle kataloog tähistavad mitu aastat kestnud ettevõtmise lõppu. Koostööprojekt tegeleb visuaalkunsti loomisel ja vahendamisel toimuva nihkega, mis on suuresti tingitud arvuti- ja infotehnoloogia kiirest arengust, kõikjal olekust ning laialdasest kasutamisest.

Näitus „Pea ees!“ on avatud Tallinna kunstihoone Lasnamäe paviljonis 18. veebruarist 30. aprillini. Tallinna kunstihoone Lasnamäe paviljon (Jaan Koorti 24) on avatud kolmapäevast pühapäevani kell 12–19. Sissepääs on tasuta.