„“Trail Baltic“ ei ole traditsioonilise vormiga dokumentaalfilm, see on road movie läbi Eesti võsade, kraavide, rabade ja metsatukkade. See on film, kus kohtumised inimestega on juhuslikud, vahetud ja ausad. Film, mis ei ole Rail Balticu poolt ega vastu, vaid mis näitab arvamuste paljusust, muutustega toimetulemise protsessi ning jäädvustab eluolu ja maastikke ühes kaduvas ajahetkes,“ sõnab Kõrver.

Daniel Vaarik ütleb oma muusikavaliku kohta nii: „Mu praeguse hetke igapäevane playlist on liiga muutlik, pigem sõltuvuses NTS Raadio DJ-de soovidest kui mu enda valikutest. Kuid Levilale kohaselt panen kokku nimekirja lugudest, mis jutustavad lugusid selle sõna otseses mõttes. Ikka ja jälle jääb mõni selline teos aastateks mulle playlisti.“

Muusikavalikut kuuleb tervikuna ka siit.

Miley Cyrus - „Thousand Miles“
Miley on jutustav, haarav, enesekindel. Kehtib ka tema just ilmunud albumi puhul.

Janelle Monae - „Screwed“

Mõni aasta tagasi välja antud, ulmelisse loosse vormitud terviklik plaat poliitikast ja identiteedist, mu lemmiklugu sealt pole liiga korrektne, kuid ehk päevalehe kultuurikülg kannatab välja. Kui kokku saavad aktivism ja hea muusika, siis on see relv.
Jim Morrison - „Feast of Friends“
Mis on sinu ummikulaul? Ehk see laul, mille sa paned peale siis, kui pead kuskil mõttetult seisma ja teiste taga ootama? Ja kui selle peale paned, siis hakkavad kõik su ümber liikuma aegluubis ja lendlema? See on igatahes minu ummikulaul. Kahju ainult, et nii lühike.

(antud YouTube'i lingil kuuleb järjest kõiki listi valitud lugusid)

Laurie Anderson - „Big Science“

Laurie Andreson on lemmikartistide seas alates ajast, kui Roomet Jakapi teda mulle tutvustas, umbes aastast 1989. See pala sobib ka „Trail Balticu“ filmiga. Lugu progressist, kaubanduskeskustest, uutest linnadest. Suurest teadusest ja suurest maagiast.

Prince, „17 Days“

Ma ei ole üldse nii suur Prince'i fänn nagu mõned inimesed arvavad, kuid seda lugu kuulan igal aastal mitu korda. See pärineb albumilt Piano and The Microphone, mis on salvestatud 1983. aastal Prince'i kodus ühe hooga ning ilmselt lugeja juba teab, et see leiti pärast Prince'i surma mingi suvalise kasseti pealt tema asjade seast.

Anthony Joseph - „Joy“
Anthony Joseph on räppiv Trinidadist pärit kirjanik, kes tuletab meile meelde, et imesid juhtub iga päev. Tekst on eriliselt head tuju tekitav, ma ütleks.

Wu Syndicate - „Weary Eyes“

Räpist ei saa jutustavate lugude puhul loomulikult kuidagi mööda. Klassikaline, tihedalt sündmusi täis pakitud räpplugu, mida ma kuulan ikka ja jälle.

Meisterjaan - „Bambusest laev“
Eesti laule ma ei ole siia listi palju lisanud, sest need on kõigile liiga tuttavad. Kuid ehk siis see, omamoodi teekonnalugu!

Bo Burnham - „Sexting“
Selle mehe muusika piirneb põhimõtteliselt stand-up komöödiaga ning seetõttu sobib ka see pala väga hästi jutustavate lugude listi.

Nick Cave & The Bad Seeds - „Higgs Boson Blues“

Alati kui keegi suudab laulus rääkida lugu sõitvast autost, mis möödub põlevatest puudest, tekib tunne, et videot pole tarviski. Nii ka seekord. Tekstiliselt geniaalne.

Filmi „Trail Baltic. Väljasõit rohelisse“ treiler: