Teater on kunstivorm, mis on mõeldud inimeste ühendamiseks. Oleme keskendunud liiga palju teosele ja selle tõlgendamisele, jättes tähelepanuta peamise - kontakti loomise inimeste vahel. Kontakti loomine teatrietenduse ajal peab olema meie peamine eesmärk. See kontakt ei tohiks piirduda ainult etendusega, vaid peaks jätkuma ka peale selle lõppemist. Kontakt peaks olema nii tugev, et inimene ei tajukski seda kui etendust, vaid kogemust. Tuleb pöörata tähelepanu teatri tegelikule eesmärgile - elamuse pakkumisele.

Teatrietendus peaks pakkuma inimestele midagi enamat kui lihtsalt meelelahutust. See peaks pakkuma neile kogemust, mida nad ei saa kogeda igapäevaelus. Teatrietendus peaks olema katalüsaator, mis paneb inimesed avastama uusi tundeid ja emotsioone. Kuid selleks, et see õnnestuks, peab teose algpanus olema tugev ja selge. Autor peab suutma oma ideid selgelt ja arusaadavalt edasi anda ning inimesed peavad olema valmis neid vastu võtma, saagu-mis-saab-seisundis.

Kuigi traditsiooniliselt on teater olnud mõistatuste andmise ja tõlgendamise koht, püüame me ületada selle piiri. Me usume, et teater võib olla vahend inimeste ühtsuse ja mõistmise saavutamiseks. MUDI on teater, mis eirab tõlgendamise piire. Meie eesmärk on pakkuda elamust, mis ei eelda vaatajalt tõlgendamist, vaid võimaldab vahetut kogemust. Meie teatri nimi, MUDI, peegeldab seda ideed. See tuleb sõnast „mudima“, mis tähendab voolimist ja kokkusegamist. See sümboliseerib meie soovi luua teatri kaudu ühendus inimeste vahel.

Meie manifesti keskne idee on „ükskõikne suhe“. See mõiste on mitmetähenduslik, tähendades nii vahet mitte tegemist kui ka kõiksuse ühtsust. Meie eesmärk on luua teatrielamusi, mis avavad ukse nende mõistete sügavamaks mõistmiseks ja inimeste vahelise seose tugevdamiseks.

Meie teater kannab nime MUDI, sest oleme veendunud, et teater peaks olema alati avatud muutustele ja arengule. Meie teater ei ole staatiline, vaid dünaamiline ja elav organism, mis pidevalt muutub ja kohaneb oma keskkonnaga.

Meie eesmärk on luua elamus, mis paneb inimese läbi elama nii ühe seisundi hävingut kui ka teise tekke. See ei ole šokk, vaid elamus, mis koondab hetked ja kohad ühte tervikusse. Meie teater on ükskõikne suhte osas, kuid äärmiselt tundlik kontakti suhtes, kuna teos ise ei ole oluline, vaid selle kaudu loodud kogemus.

MUDI Teatri „ ükskõikne suhe“ on meie vastus ühiskonnas valitsevale eriarvamusele ja vaidlustele. Me ei tahaks, et meie teater saaks seotud ühegi poliitilise või sotsiaalse seisukohaga. Selle asemel soovime pakkuda platvormi, kus inimesed saavad kokku tulla ja kogeda midagi, mis ühendab meid, mitte ei lahuta.

MUDI Teatris ei kehasta näitlejad osa, vaid on ühendused kontakti loomisel. Elu avaldub mängus. See, mis välja tuleb on ükskõik.

Seega, meie manifesti põhiline idee on, et teater on midagi enamat kui lihtsalt vaatamisväärsus. Teater peaks olema kogemus, mis ühendab publiku kunsti ja kunstnikuga. Meie ükskõikne suhe on pühendumus sellele ideele.

Teater MUDI loodi 8. märtsil 2023. aastal René Reinumägi ja Karl Laumetsa poolt.

Mudi elumahlad liikuma! Mudi! MUDI!

Teatriühing MUDI“