Ukrainas käib täiemahuline sõda, kuid Ukraina sport elab edasi. Isegi praegustes tingimustes peetakse meistrivõistlusi. Paljud sõjaväeajakirjanikud keskenduvad traagilistele sündmustele, kuid on ka positiivseid külgi – sport. Elu läheb edasi.

BC Dnipro sai Ukraina meistrivõistlustel hõbemedali. Meeskond tegi spetsiaalselt Delfile näidistreeningu. Millistes tingimustes mänge peetakse, kas pealtvaatajatel on lubatud mängudele tulla, kuidas mõjutab sõda mängijate moraali, mida peab tegema, kui mängu ajal kostab sireen?

Minidokumentaalis räägivad BC Dnipro direktor Oleh Ljubimov, president Valeri Kondratjev, kapten Stanislav Tõmofejenko ja tagamängija Maksõm Zakurdajev klubi keerulisest hooajast, kus korvpalli tuli mängida Venemaa raketirünnakute ja õhuhäirete kiuste.

„Ma ei kujuta ette, mis poistel peas toimus, kui nad tundsid, et rakett kukkus nende kõrvale. Kui lööklaine nendeni jõudis ja kuidas siis mängima minna? Asi pole isegi selles, et kaob toonus, soojenduses, vaid selles, mis on peas. See on väga raske. Kõik selle hooaja mängijad on lihtsalt väga tublid, et on selle välja kannatanud ja näidanud häid tulemusi,“ ütles Dnipro direktor Oleh Ljubimov.

Aprilli keskel lõppenud Ukraina Superliigas osales tänavu üheksa võistkonda. Ukrainlaste kõrval mängis liigas arusaadavatel põhjustel ainult neli välismaalast. Dnipro võitis 24 mängu ja kaotas 8, alla jäädi ainult Kiievi Budivelnõkile (31-1).

„Kui meeskond hõbeda võitis, andis president teise koha eest preemiat. Ja kogu meeskonnaga langetati otsus, et selle preemia anname Ukraina relvajõudude vajadusteks,“ rääkis direktor Ljubimov. „Ostsime kaks drooni Tšaklun ja andsime üle luureroodule. Täna (video tegemise päeval - toim.) antakse samuti üle droon DJI Mavic. Samuti läheb sinna, et kogu see vene värk meie maalt välja lüüa.“

Jaga
Kommentaarid